Der er annonceret kun 25 ny serier til dette års forårs anime-sæson på japansk tv, langt fra over 60 da populariteten toppede i 2006. Dette tyder kraftigt på at der er noget om det når nogle folk siger at anime-boblen er bristet idet det er den kraftigste nedgang indtil videre.

Nogle folk tilskriver det den senere tids moe-boom, hvor det store fokus for de fleste serier der udkom har været søde piger men ikke megen substans eller virkelig plot, men personligt mener jeg at det kun er én faktor blandt mange.
De japanske firmaer er lige så økonomisk trængte som dem andre steder, måske mere endda da finanskrisen har ramt Japan hårdere end mange lande i Europa, så de har satset på det mere sikre og med størst mulighed for indtjening. Det med det sikre har så også ledt til moe-boomet, hvilket måske har ledt til godt salg fra en økonomisk stærk gruppe men dalende interesse fra andre grupper, hvilket har forstærket grunden til ikke at fokusere på anime som indtægtskilde. Det med dårlige indtjeningsmuligheder i anime er Studio Gonzo det bedste eksempel på, idet de er meget økonomisk trængt på trods af at de for nogle år siden var et af de mest populære studier for tv-anime.

Det interessante er at det er første gang at der er en markant nedgang i antallet af serier, hidtil har der kun været mindre udsving i antallet af serier der kommer, så der er noget om snakket om at “boblen” er bristet, men mediet skal nok overleve, spørgsmålet er bare om det storhedstid er ved at være forbi efterhånden.

Kilde Sankaku Complex (ADVARSEL Siden indeholder materiale der er 18+)

Kategoriseret i:

Tagged i: