Osaka har klassicificeret en vifte af boys love mangaer som “skadelige publikationer” og at restriktioner for deres salg og distribution. Det betyder at personer under 18 ikke må købe og læse dem, i praksis at de henvises til “voksen”afdeiingerne i butikkerne sammen med egentlig pornografi. Dette kan få stor betydning for deres cirkulation og oplag og i sidste ende mindske genren kraftigt.

Reglerne for “skadelige publikationer” er utroligt vage og nemme at putte mange udgivelser under, idet hvis mere end 10% eller 10 sider samlet har med sex at gøre kan udgivelsen klassificeres som skadelig. På den måde kan en lang række publikationer, især antologier og bøger, let falde under hvis bare en enkelt historie har mere voksne temaer.

Det er selvfølgelig titler der har mere med sex direkte at gøre der rammes, softcore titler som Manga Lova Story (Futari Ecchi) bliver sidestillet med hardcore titler, men mange boys love titler vipper på grænsen med deres billeder af halvnøgne mænd der ligger i seng sammen, kysser etc. Osakas borgmester nævnte da også direkte boys love som en af grundene til den strammede lovgivning.

Det er uvist hvorfor kvinder, der er den primære læserskare af boys love med en stor margen, ikke skal have så let adgang til at læse om homoseksuelle mænd, men det passer godt med den bølge af moralsk korrekthed der går over Japan for tiden.

Kilde Sankaku Complex (ADVARSEL Siden indeholder materiale der er 18+)

Kategoriseret i:

Tagged i:

, , ,