100520metI forbindelse med at der er tegneserie-festival i København denne weekend  har Metroexpress talt med formanden for Dansk Tegneserieråd, Thomas Thorhauge. Han taler mest om manga og graphic novels, hvor han udelukkende forbinder manga med børn og sågar udtaler at “Manga tilbyder børnene en utrolig stærk og eksotisk fremmedartet underholdningsform, der er enormt barnlig, og det tiltaler dem. Voksne kan derimod ikke holde manga ud“, men det er så primært baseret på de danske udgivelser der mest er børneserier af forskellig grad. Hans samtidige fokus på graphic novels som værende redningen for tegneserier for voksne, hvor manga er det for børn, kan virke noget elitær, men det problem har Dansk Tegneserieråd altid haft.
Hans konstatering af at manga har bredt tegneserier til pigerne også og dermed givet mediet et bedre fundament kan jeg dog kun være enig i, men læs artiklen selv og bedøm hvad du synes.

Hvorfor de har taget Moon Phase som logo-billede, en serie der henvender sig til ældre teenagere og voksne, når de nu fokuserer på manga til børn er et godt spørgsmål.

Artiklen på Metroexpress

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,