Endnu en af de “store gamle mænd” inden for anime er død, idet Osamu Dezaki gik bort den 17 april på grund af lungekræft. Dezaki har arbejdet for Mushi Productions (stiftet af Osamu Tezuka) og været med til at grundlægge studierne MADHOUSE og Annapuru.

Han er kendt for sin debut som instruktør i Ashita no Joe, den klassiske serie om boksning, hvor han brugte den såkaldte “Postcard Memory” freeze-frame, hvor et billede bliver frosset og så konverteret til pastel eller sketchbook stil for at understrege dets betydning. Det er en teknik, som stort set er blevet brugt i hver eneste anime siden, og han fandt på den.

Han er også kendt for sit arbejde på Golgo 13, Space Adventure Cobra, Rose of Versailles, Black Jack, Air og Clannad filmene, The Snow Queen og flere endnu.

Kilde Japanator

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,