Der er megen snak om hvordan trykte medier er ved at uddø, og medens mange ikke er vildt glade for det, er det i hvert fald fremtiden for det største manga-magasin i USA. Brian Piech fra Viz Media annoncerede på New York Anime Fair ar den trykte udgave af Shounen JUMP vil forsvinde fra hylderne til april 2012. Magasinet vil derimod skifte helt over til Shounen JUMP Alpha, en digital pendant som kan få på Viz Mangas hjemmeside og via Viz Mangas iOS apps (og andre kanaler i fremtiden).

En af de store fordele ved den digitale udgave bliver, at den vil kunne udgives megen hurtigere, og planen for Alpha er da også at de vil udgive ny kapitler stort set samtidig med de japanske originaler. De begynder med de store titler som One Piece, Naruto, Bleach, Bakuman, Toriko og Nura. For at indhente forskellen mellem Japan og USA vil Viz starte hvad det kaldet et “warp”, de vil udgive kapitler digitalt i et højere tempo for at sikre at læserne er fuldt up-to-date når de starter.

Shounen Jump Alpha udkommer den 30 januar 2012 og ugentligt derefter. Som blad vil det koste en smule penge, årlige abonnementer vil koster 25,99$ (det samme som den trykte udgave i dag), men læserne kan vælge et “prøve” abonnement, hvor man kan “leje” et nummer i fire uger for 99cent per styk. Den sidste mulighed er god for folk der ikke er interesseret i at samle og bare vil følge med i deres yndlingsmangaer efterhånden som den udkommer.

Givet det er en amerikansk service vil den nok ikke være tilgængelig her, men det giver et glimt af hvad fremtiden er – og en distributionsform der nok vil passe bedre til det danske marked, da det er så lille at det er et meget stort sats at investere i at trykke ting, en udgift der jo forsvinder ved det digitale.

Kilde Japanator
Kilde Topless Robot (worksafe)

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,