Den store amerikanske anime distributør Funimation, der står for de fleste anime på DVD/BD i USA i dag, har slået sig sammen med Niconico.com, den engelske-sprogede udgave af den japanske Youtube pendag Nico Nico Douga, der er meget højt elsket af de japanske otakuer. Samarbejdet kommer til at hedde Funico og vil stå for licensering af ting til begge selskaber.

Fremover vil Niconico.com streame Funico-licenerde shows, og FUNimation vil udgive Funico-licenserede shows på disc. Planerne er at placere Funico-licenserede shows på forskellige download-to-own tjenester, herunder dem som FUNimation allerede har på plads. Ikke-amerikanske seere som os får måske også noget ud af det, da Niconico har sine egne aftaler. At FUNimation er med kan være med til at øge række af shows tilgængelige for internationale seere, hvilket jeg håber på, da Nord Amerika får størstedelen af streaming aftalerne.

Kilde Japanator

Kategoriseret i:

Tagged i:

,