Taiyaki たい焼き er en fiske-formet kage fra Japan. Det typiske fyld er rød bønne pasta lavet af sødede azuki bønner. Andet typisk fyld er krem, chokolade eller ost. Nogle butikker sælger endda med okonomiyaki, gyoza fyld eller en pølse inden i.

Taiyaki laves af normal pandekage eller vaffel dej. Dejen hældes i en fiske-formet form til hvert side. Fyldet puttes så på en side og formen lukkes. Derefter koges de på begge siden til den er gyldenbrun.

Taiyaki blev først bagt af slikbutikken Naniwaya i Azabu, Tokyo i 1909. Nu ser man dem dog i hele Japan, især fødevareområderne i supermarkeder og til japanske festivaller. De har endda spredt sig til andre asiatiske lande, for eksempel Korea hvor de kalder dem bungeoppang.

Billede T Jarry Photography Facebook Side
Kilde
Alafista

Kategoriseret i:

Tagged i:

, , ,