En industriel stormagt vil angribe et andet land, men de kan ikke lave flyvemaskiner der kan komme over skyerne. De forsøger dog alligevel, men det mindre land har fantastiske flyvemaskiner, der er den store nations langt overlegne. Disse flyves af unge piger, og åbenbart har de noget med følelser at gøre idet pigerne skal kysse hinanden inden de kan bruge flyene.

Umiddelbart lyder ideen bag Simoun meget tiltalende: et univers a la Last Exile tilsat en snert lesbisk kærlighed, men seriens udførelse lader det falde på gulvet. Animationen i serien er svingende mellem tolerabel og næsten manglende, de special-effekter der bruges når flyene laver specielle angreb ser underlige ud og character-designs og lyd er ret generiske. Værst er dog at man smides ind i historien uden nogen baggrund, hvilket kan virke ok hvis den forklarer hvad der sker, men her får man blot kastet en masse ukendte ord i hovedet uden nogen synderlige forklaringer. Det at der fortælles fra en af ”fjendernes” side i noget af afsnittet scorer dog lidt point og viser at de har tænkt en smule over det.
Det kan reddes, men i forhold til at afsnit et skal være det der tiltrækker folk har jeg mine bange anelser. Unge teenagepiger der kysser hinanden igen og igen skal dog nok skaffe en smule seere, og for folk der ikke kan få nok af ting i stil med LE er den da et kig værd, om ikke andet for at se hvordan det kan gå galt.

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,