Hironobu Kageyama (影山 ヒロノブ Kageyama Hironobu) er en japansk musiker fremtrædende i soundtracks til anime, videospil, og tokusatsu (Japansk udtryk for serier der indeholder superhelte og overdeven meget brug af special effects. Oversat betyder det bogstaveligt talt “special filmning”) produktioner. Han kaldes Kami (Kei) af hans fans. Kageyama fik sit store gennembrud som 16-årig, som forsanger i rockgruppen Lazy. Ved de tidlige 80’ere gik bandet i opløsning og Kageyama gik derfor solo. Han fandt stor succes, når han begyndte at synge temasange til animeer og tokusatsu shows. Kort efter, at han blev populær inden for dette, fik han tilnavnet “Prince of Anime/Tokusatsu Songs” og er den dag i dag, en vigtig armatur af denne type shows.
Han fik også tilnavnet “Mr. DBZ” af fans af serien Dragon Ball Z som han sang de fleste sange til. Han er en af de oprindelige medlemer, og den nuværende leder af den populære vokalgruppe JAM Project. han er også, sammen med Masaaki EndoH, vært på Anipara Ongakukan, en tv-udsendelse som bliver sendt på Kids Station Channel, der viser live-optrædener af temaet sange af nyere animeere og tokusatsu shows.

Som sagt er han meget kendt for hans sange til Dragon Ball Z, og derfor så er dagens musik den første intro der til i en live udgave. Så nyd “cha la head cha la” og glæd jer til at det bliver FLOWs tur til at synge den, når den nye Dragon Ball film kommer senere i år.

Kategoriseret i:

Tagged i: