Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Anmeldelse

Battle Angel Alita

Battle Angel Alita

Battle Angel Alita foregår i en dystopisk fremtid hvor stort set alle har fået dele (eller hele) af kroppen udskiftet med maskin-dele.
Historien begynder i Scrapheap, en beskidt og dyster cyberpunk by. Den primære grund til navnet og det dystre er at den ligger under den flyvende  by Tiphares, der ingen kontakt har med verden under sig på affaldet der ender på Skrotpladsen.

En dag gør lægen Ido en overraskende opdagelse på lossepladsen: en efterladt cyborg pige med en fuldt fungerende hjerne.
Hun har dog glemt sit tidligere liv, så han kalder hende Alita og bygger en krop til hrnde i håbet om at få en ren pg uskyldig datter.

Dette varer dog ikke ved, for en dag bruger Alita panzer kunst, en ekstremt stærl kampsport for cyborgs, uden at vide hvordan. Hun vil gerne lære mere om sig selv, så Alita begynder at kæmpe og bliver en Hunter Warrior, en elite af dusørjægere i Skrotpladsen.

Dette er dog blot begyndelsen på en lang, voldelig rejse der ender med at vende op og ned på mangaens verden flere gange og hvor fjender viser sig at være venner – eller var det omvendt…

Battle Angel Alita er en fantastisk manga efter min mening, kan lige så godt være ærlig fra starten.
Den har en fængende stemning og et tilpas fortælletempo, men den er ret brutal og blodig til tider hvilket kan virke afskrækkende på nogen.

Grafisk er serien glimrende med en god detaljegrad i billederne og iøjnefaldende karakterer, men den er noget mørk i gråtonerne til tider.

En ting, som mange studser ved, er Alitas trutmund, et design valg der virkelig skiller hende ud fra de typiske anime pige designs. Man vænner sig dog til det, og det giver hende en unik charme.
Mange af de andre personer har meget store kroppe, men i en verden hvor normen er at erstatte det meste af kroppen med mekanik er det ganske plausibelt, og medens det er noget cliche så benytter serien sig af det klassiske element med at stor er lig brutal og ofte “ond”. Tegnerens stil udvikler sig dog i løbet af serien, og medens det er tydeligt at det er samme tegner kan man også se at han finder sig til rette i løbet af serien.

Historien er som sagt fængende og har en masse drejninger undervejs, hvilket gør at man får lyst til at genlæse mangaen for at se hvad der leder op til dem.

Som allerede slået fast er Battle Angel Alita en virkelig god manga efter min mening, en af mine yndlings faktisk, og jeg kan varmt anbefale den hvis folk vil læse en barsk og dyster science fiction manga der mange gange overrasker læseren.

Original titel 銃夢
Genre Action, science fiction
Skabt af Yukito Kishiro
Blev udgivet i Japan December 1990 – april 1995
Antal bind 9
Udgives i Japan af Shueisha
Udgives i USA af Viz Media
Udgives i Tyskland af Carlsen Comics
Udgives i Frankrig af Glénat

Anmeldelsen er baseret på den tyske og amerikanske udgave (har bind 1 af US og alle 9 på tysk)

Klik for at kommenterer

Leave a Reply

X