Japans ældste intakte anime fundet

Japans ældste intakte anime fundet

16. juni 2013 0 Af Erik Weber-Lauridsen

Opdagelsen af Mogura no Aventure (Mulvarps eventyr), den ældste overlevende japanske fjernsyns animation, blev afsløret i fredags. Farvefilmen gik på NTV den 15 oktober 1958.

Selvom den er næsten 55 år gammel er filmens stand god. Animeen blev lavet med papir udklip og varede otte minutter, 53 sekunder. Den fortæller den sjove historie om en mulvarp kaldet Kuro-chan der tager ud på en rumrejse i sine drømme. Skuespillerinden Sonomi Nakajima lagde stemme til og sangen sangen i animeen.

Japans ældste intakte anime fundetMedens eksistensen af ​​dette værk var kendt kunne man ikke bekræfte at en film med det havde overlevet indtil nu. Derefter blev den fundet i et lager i NTVs Ikuta Studie i Kawasaki City her i februar.

Japan begyndte fuldt farve fjernsyn i 1960, men eksperimentelle farve værker blev produceret som forsøg inden. Siden farvefjernsyn ikke var udbredte så de fleste denne anime i sort-hvid.

Atarashii Dōga Mitsu no Hanashi, et sort-hvidt værk fra 1960 fra NHK, blev regnet som den ældste overlevende japanske fjernsyns animation indtil denne opdagelse. Japans første 30-minutters fjernsyns serie, den sort-hvide Tetsuwan Atom (Mighty Atom/Astro Boy) kom først i 1963.

Kilde Yomiuri
Kilde AnimeNewsNetwork