Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Anbefaling

Ugens Japanske opskrift: Melonpan

melonpan

Hej folkens ^^ jeg starter her en serie med japanske opskrifter, jeg regner med at uploade dem hver uge, om torsdagen! 🙂

Denne uges opskrift er Melonpan! en rimelig kendt japansk snack. Og de er faktisk slet ikke så svære at lave endda, her er opskriften! 😀

Indgredienser: til ca. 10.stk

(Til brød dejen)
280 g mel
50 g sukker
2 knivspids salt
6 g tørgær
2 spsk sammenpisket æg (svarer til knap et halvt æg)
140 ml varmt vand
30 g smør

(Til småkage dejen)
50 g smør
70 g sukker
1 æg
160 g mel
½ tsk bagepulver

Fremgangsmåde:

Start med at lave småkagedejen. Smørret (der skal være ved stuetemp.) og sukkeret piskes sammen i en skål. Når smørblandingen bliver lidt lysere tilsættes ægget (også ved stuetemp.) meget lidt ad gangen og piskes i. Bland mel og bagepulver, og sigt blandingen ned i smørblandingen, ca. en tredjedel ad gangen, og vend der forsigtigt sammen til det er en ensartet masse. Pak dejen ind i husholdnings film, og stil den i køleskabet i minimum 1 time før brug.
Og nu til brød dejen. bland alle de tørre ingredienser i en skål. Bland æg og vandet, som skal være lunkent, og hæld det ned i melblandingen og blandes i. Når alt væsken er absorberet vendes dejen ud på et bord og æltes sammen. Saml dejen op og kast det ned i bordet, og ælt lidt, dette gentages ca. 10-15 gange. Spred så dejen ud og fordel smørret (der er ved stuetemp.) på dejen, saml så alle hjørnerne og ælt smørret ind i dejen. Og nu kommer den del der kræver tålmodighed, saml dejen op og kast det ned på bordet, og ælt lidt imellem, dette gentages i ca. 10 minutter, det samler gluten strengene så dejen bliver super glat og dejlig. Lad dejen hæve et lunt sted i 40 minutter. Efter hævning fjernes luften fra dejen ved at ælte den lidt. Del så deje i 10 lige store stykker, rul dem til boller, og sæt dem til hævning igen i 20 minutter.
Imens de hæver forberedes småkage arkene. Del småkagedejen i 10 lige store stykker, rul dem ud til cirkler med en diameter på ca. 9-10 cm. Når brød dejen er færdig med at hæve skal jeres melonpan samles.
Rul bollerne igen for at fjerne luften og gøre dem pæne og runde, sørg for at lukningen er i bunden. Tag så et småkageark og placer den ovenpå bollen, dæk bollen med småkagedejen og stræk det lidt i bunden så det når ned under. Dyp de dækkede boller i sukker og lav det karakteristiske diamant mønster på bollerne med en kniv. Lad bollerne hæve i 40 minutter mere et varmt sted. Bag så bollerne ved 170 grader i ca. 12 minutter. Når bollerne er let gyldenbrune på toppen er de færdige.

Det var det! 😀 det er slet ikke så svært når man først kommer i gang. ^^
Håber at i kan bruge opskriften til noget, og modtager meget gerne forslag til hvordan op opskrifterne kan laves bedre, og ønsker til opskrifter i gerne vil ha at jeg laver 😀

-Oni

 

Klik for at kommenterer

Skriv en kommentar

pointing
X