Ugens anime: Kiddy Grade

31. juli 2013 0 Af Erik Weber-Lauridsen

Siden det har været sommer-ferie er det vel passende at starte “ugens anime” med en af mine yndlings-serier gennem tiden: Kiddy Grade. Den dag i dag ærgrer jeg mig grusomt over den kiksede titel (der intet har med seriens indhold at gøre), for den giver et helt andet billede end den action fyldte science fiction serie som det er.


GOTT – Galactic Organization of Trade and Tariffs – er en organisation, der i fremtiden sørger for den fri handel mellem planeter. Til det formål har den også sin egen hær, så handelsembargoer og lignende kan ophæves. I toppen af denne struktur er de for offentligheden hemmeligholdte ES-members, personer der har ufattelige kræfter.

To af disse er Eclair og Lumiere, to unge piger. Eclair er den ældste, men hun opføre sig ofte uelegant og barnligt mens Lumiere, den yngste, ligner et barn, men opfører sig modent og voksent, og hun har valgsproget ”Piger skal være elegante” (Onna no ko wa ereganto ni)

De bliver sat sammen med Armbrust, en kontakt til underverdenen som altid har planer kørende nag ryggen. Eclair er irriteret på ham fra starten og vil ikke have noget med ham at gøre, mens Lumiere komme udmærket ud af det med ham. Begge mistror ham dog, og med god grund, han kender deres baggrund, noget de ikke selv gør mere, og han kender og deltager I GOTTs leders skjulte planer for dem.

Læs hele min anmeldelse af serien