“Ugens anime” er en af sommerens serier (2013) og er en herlig fremvisning af japanske myter i det moderne Kyoto – den by i Japan der nok forbindes mest med de traditionelle sagn. Serien kan endda ses lovligt og gratis online, så der der ingen undskyldning for ikke at tjekke den ud.


The Eccentric Family (Uchoten-kazoku) handler om fire brødre – Yasaburu, Yaichiro, Yajiro og Yashiro – der bor i Kyoto. Uden at vi mennesker ved det bor der tanuki (japanske vaskebjørne, der dog reelt er mårhunde) og tengu (krage-dæmon ånder) side om side med os mennesker, de har blot taget vores form for at passe ind i samfundet.

De fire brødres far var lederen af tanuki samfundet der og den bedste blandt deres mænd, historierne om hvordan han forvandlede sig til et helt bjerg går stadig, men en dag blev han fanget af nogle mennesker og lavet til tanuki suppe.
Seriens hovedperson er hans tredje søn, Yasaburu, der primært har arvet hans “idiot blod” og er afslappet og tager let på alting – måske for let.
Den ældste bror Yaichiro er flittig og kæmper for at få tingene til at hænge sammen men det kikser for ham indimellem.
Den anden ældste, Yajiro, har forvandlet sig til en frø og muret sig inde i en brønd.
Den yngste bror Yashiro er en bangebuks der kæmper med at holde sin sande form skjult.
De bor sammen med deres mor der har mottoet “Hvad der er sjovt er godt”

Serien handler om familien, hvordan den hjælper den gamle tengu Akadama, den manipulerende menneske-pige Benten der har guddommelige evner og den rivaliserende Ebisugawa tanuki familie.

Læs hele anmeldelsen her

Serien kan ses gratis og lovligt på Crunchyroll

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,