Perfume (パフューム) er japansk pop pige gruppe fra Hiroshima, Japan, bestående af Ayano Ōmoto, Yuka Kashino og Ayaka Nishiwaki.

Gruppen blev dannet i starten af år 2000 på et akademi for unge talenter, Actors School Hiroshima, og de udgav deres første Hiroshima lokal single “Omajinai Perori” den 21 marts 2002. Et år senere flyttede de til Tokyo og begyndte at arbejde sammen med Yasutaka Nakata og udgav deres første nationale indie single, “Sweet Donuts” den 6 august 2003.
I 2005 fik de en stor kontrakt og udgav deres større debut single “Linear Motor Girl” den 21 september.
Det var dog først i 2008 hvor gruppens syvende single “Polyrhythm”, der blev valgt som tema-sang til en genbrugskampagne på NHK, at de fik større opmærksomhed Japan. Singlen nåede en syvende plads på Oricon, blev deres første Top 10 single i Japan, og siden deres ottende single “Baby Cruising Love” har alle deres værker debuteret på Top 3 af hitlisterne.

Deres første originale studie album, Game, udkom den 16 april 2008 og blev deres første nummer et album i Japan, og “Love the World”, der udkom den 9 juli 2009, blev deres første nummer et single.

Gruppen havde, da den blev grundlagt den originale post-Shibuya-kei lyd, men de har gennem årene ændret sig til en nutidens elektroniske dance musik der blander elementer fra synthpop, bubblegum pop, dance-pop og house musik. Gruppen er også kendt for kraftigt ændrede stemmer gennem autotune og vocoder.

Bandet Perfume nævnt her på AnimeGuiden

Kilde Wikipedia

Kategoriseret i:

Tagged i:

, , ,