Battle Angel Alita

Ugens manga: Battle Angel Alita

4. februar 2014 0 Af Erik Weber-Lauridsen

Jeg mente ellers at jeg havde haft Battle Angel Alita som ugens manga før, siden det er en af mine yndlingsmangaer, men åbenbart ikke, så det er der hermed gjort noget ved.

Battle Angel Alita foregår i en dystopisk fremtid hvor stort set alle har fået dele (eller hele) af kroppen udskiftet med maskin-dele.
Historien begynder i Scrapheap, en beskidt og dyster cyberpunk by. Den primære grund til navnet og det dystre er at den ligger under den flyvende  by Tiphares, der ingen kontakt har med verden under sig på affaldet der ender på Skrotpladsen.

En dag gør lægen Ido en overraskende opdagelse på lossepladsen: en efterladt cyborg pige med en fuldt fungerende hjerne.
Hun har dog glemt sit tidligere liv, så han kalder hende Alita og bygger en krop til hende i håbet om at få en ren og uskyldig datter.

Dette varer dog ikke ved, for en dag bruger Alita panzer kunst, en ekstremt stærk kampsport for cyborgs, uden at vide hvordan. Hun vil gerne lære mere om sig selv, så Alita begynder at kæmpe og bliver en Hunter Warrior, en elite af dusørjægere i Skrotpladsen.

Dette er dog blot begyndelsen på en lang, voldelig rejse der ender med at vende op og ned på mangaens verden flere gange og hvor fjender viser sig at være venner – eller var det omvendt…

Læs hele anmeldelsen