Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Anime

Argento Soma anime

Argento Soma anime

Nogle år før seriens start er mennesket stoppet med at udforske rummet da metalliske alien kæmper ødelægger alt vi sender derud. De angriber os dog ikke så længe vi holder os på jorden.
Den unge mand Takuto er meget glad for sin kæreste Maki, men han er meget frustreret over at hun aldrig har tid til ham på grund af det arbejde hun laver for sin biologi-professor.
 Takuto har netop lavet en ring til hende af det ny grundstof, som han opdaget, da han modtaget en email om at hun vil mødes. Han skynder sig hen til det angivne laboratorie, hvor han ikke bliver mødt af hende men militæret, der eskorterer ham til en hemmelig base.
Maki og professoren har åbenbart arbejdet på et hemmeligt projekt for gruppen MORGUE om at genoplive en af kæmpe aliensne.
Takuto er meget forvirret og skuffet over at Maki ikke har fortalt ham sandheden om hvorfor hun var væk og skændes med hende. Før de kan blive gode venner igen bliver basen dog angrebet, den tilfangetagne alien vågner, og Maki bliver kvast under murbrokkerne.
Takuto er den eneste der overlever, og på hospitalet får han besøg af militæret, og han bliver en del af anti-alien styrkerne FUNERAL under navnet Ryu Soma. Deres bedste våben er dog den alien der dræbte  Maki, men den eneste der kan kontrollere den er pigen Hattie, der minder meget om Maki…


Argento Soma er en mecha serie lavet af Sunrise (Gundam, Code Geas) tilbage i 2000, hvilket tydeligt kan mærkes i stemningen og opbygningen af historien, der har tydeligt træk til fælles med kæmpe-hittet Neon Genesis Evangelion fra 1995, der dannede skole for mecha serie de efterfølgende 10 år.

Serien begynder meget roligt og man får ikke ret megen baggrund fra starten, men undervejs får man langsom småbidder af information – men det leder til flere spørgsmål hvilket vil fange nogen men frustrere andre.

Grafisk kan man se seriens alder, det er tydeligt at ting er håndtegnede og character designet er også markant mecha fra omkring årtusindeskiftet. Nogle af personernes designs er markante, Hattie f.eks., men andre er ret generiske, professoren f.eks., men de passer til deres roller. Nogle af personernes udseende udvikler sig dog i løbet af serien, hvilket man langt fra altid ser, og det giver en god følelse af progression og udvikling.

Lyden i serien er heller ikke noget man husker længe efter, men sound-tracket passer godt til serien, giver en rigtig god stemning og har  unikke strejf gennem brugen af instrumenter man ikke hører så tit. Stemmerne passer også fint til rollerne men er heller ikke bemærkelsesværdige.

Samlet er serien let at af-feje som en ældre mecha serie der er noget langsom og kæmper med at finde en balance mellem mysterie og afsløringer, men netop spørgsmålene fænger og leder til nogle fantastiske plot-twists undervejs. Disse hæver serien fra glemslen til at være en som jeg i hvert fald selv husker som havende en virkelig fed historie trods dens svagheder.
Anbefalelsesværdig til fans af genren.

Note Afsnit 1-25 blev vist på TV i Japan, afsnit 26 udkom som OVA

Original titel アルジェント ソーマ (Arujento Sōma), skrives også ΑΠΗΕΝΤΟ ΣΟΜΑ (græsk, betyder “Sølv kroppen”)
Antal afsnit 25 (TV), 1 (OVA)
Gik på japansk TV 6 oktober 2000 til 22 marts 2001
OVA udkom 21 februar 2002
Genrer Mecha, eventyr, militær
Alder  11+
Studie Sunrise
Instruktør Kazuyoshi Katayama
Musik Katsuhisa Hattori
Amerikansk licens Sentai Filmworks

Klik for at kommenterer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lignende

Anime

Der er udgivet en video der viser et tilbageblik på franchisen gennem tiden sat til ny musik.

Anime

Sæsonens første 10 afsnit kom på Netflix globalt i går den 26. januar og de sidste fem kommer senere på året.

Anime

Serien om en ung mand, der absolut vil være alene og ikke tænke skumle tanker, bliver lavet til anime.

Anime

Yūji Nakamuras Rokudō no Onna-tachi manga får en TV-anime, som får premiere på Tokyo MX, MBS og BS Asahi-kanalerne til april. Beskrivelse Tо̄suke Rokudо̄...