Ugens anime: Armitage III

28. april 2014 0 Af Erik Weber-Lauridsen

Ugens anime er en OVA-serie der er også er klippet sammen til en film Armitage III, en af mine yndlings-titler selvom den ikke er perfekt. Og før folk undrer sig over titlen: det er ikke en treer, hun er den tredje.

I fremtiden har mennesket koloniseret Mars, men man har brugt en masse menneskelignende robotter for at få det spæde samfund til at fungere. Der er dog en udbredt mishag overfor disse, idet mange mener at de over-tager menneskers jobs og generelt ikke er mere end maskiner.
Politimanden Ross Sylibus flytter til Mars efter at hans partner på Jorden er blevet dræbt, men allerede i rumhavnen bliver han indblandet i en sag, En enormt populær country-sangerinde, der var med samme skib som han, findes myrdet.
Det viser sig at sangerinden i virkeligheden var en robot, der dog havde levet hele sit liv som menneske, og alle omkring hende troede da også at hun var et sådant. Ross og hans nye partner Naomi Armitage får overdraget sagen, der viser sig at lede til en mystisk serie af tredjegenerations robotter…

Læs hele anmeldelsen