Anime industrien tjente 10% mere i 2014 Association of Japanese Animations (AJA) udgav i tirsdags detaljer fra deres “Anime Industry Report 2015,” der belyser trends i anime industrien i 2014.

Ifølge rapporten var den samlede markedsværdi for anime industrien i 2014 på 1,63 billioner yen (omkring 90 milliarder kroner), hvilket er en stigning på 10% i forhold til 2013s 1,49 billioner yen (omkring 80 milliarder kroner).

AJA angiver at hovedgrunden til denne success er merchandise og salget af streaming rettigheder i Kina. Rapporten bemærker også at der sidste år var et øget antal anime udstillinger, messer og begivenheder som anime sang koncerter og musicals.

Animation Market Analysis Project of Japan’s Media Development Research Institute (MDRI) udgav en rapport om Japans hjemme animations marked tidligere på året, hvor de bemærkede et rekord salg for på egne og udenlandsk animation i Japan i 2013.

AJAs fulde rapport vil kunne købes i Japan fra den 18 september. AJA har udgivet disse årlige rapporter siden 2009, hvor anime industrien var i nedgang.


Det store spørgsmål er hvordan det vil se ud næste år, da Kina har begrænset mulighederne for udenlandsk animation yderligere i år, og om det vil få indflydelse på indholdet af anime serierne i forhold til censur nu de ved Kina er et essentielt marked.

Kilde animeanime.jp
Kilde AnimeNewsNetwork

Kategoriseret i:

Tagged i:

,