Da en gymnasieklasse alle dræbes i en eksplosion i begyndelsen af afsnittet, reinkarneres de alle i en fantasy verden som attraktive og magtfulde mennesker. Alle, bortset fra en pige, der reinkarneres som… en lille edderkop.

Hovedpersonen, der får stemme af Aoi Yuki, begynder dog ikke som et overpowered væsen som vi kender fra de fleste andre isekai (Slime og et utal af andre hilser) men en reel, nyfødt edderkop med tilsvarende lave evner. Hun har dog spillet mange computerspil og kender dermed spil-logik, så hun bliver bedre – også selvom fødekæden blandt monstre gør sit bedste for at understrege at små edderkopper i just er i toppen. Det er netop hendes overvejelser og især smarte kommentarer om hvad der sker for hende der gør serien værd at se.

Animationsmæssigt er serien ganske pæn med masser af farver, hvilket passer godt til seriens lettere stil – selvom verden vil æde hende er vores lille edderkop ikke underkuet!
Hun er selv CGI-animeret, og dette virker godt – man kan se at de har brugt meget tid på at studere edderkopper for at få hendes bevægelser med alle benene til at se godt ud. Jeg er ikke den store fan af edderkopper generelt, men hun er animeret på en ret charmerende måde på trods af at bevægelserne ser realistiske ud. De gav hende lige nok menneskelige elementer til at distancere hende fra hendes edderkoppefamilie – ikke mange edderkopper har store kawaii-øjne og kan danse som hun kan – for hun er en fantastisk danser!

Åbnings- og afslutnings sangene har en optimistisk stemning, der perfekt afspejler den positive stemning i anime serien, især da sidstnævnte synges af Aoi Yuki selv og i karakter som et edderkoppe idol.

Afslutnings sangen

Denne første episode af So I’m a spider so what? starter stærkt og på trods af at den var mindre fængende i anden halvdel, hvor vi følger Kumokos klassekammerater, glæder jeg mig til at se videre.

Serien kan se gratis og lovligt herhjemme på Crunchyroll.

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,