Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Anmeldelse

Normal Ramune (fra Hata)

Den klassiske Ramune er en alle kender og de fleste har smagt, men her er et par ord om den alligevel.

Mad anmeldelse - Normal Ramune (fra Hota)

Den klassiske Ramune smager af champagnebrus; for dem der ikke kender den klassiske is er det en variation over hvad vi i Danmark kalder “sportssmag” – en sød lime limonade smag. Nøgleordet er sød, for selvom smagen er let forfriskende er man ikke i tvivl om at det er en sød smag, men trods alt ikke så sød som vi finder i mange andre frugt sodavand som f.eks. mange appelsinvand.

Sodavandens brus er let perlende, ikke nær så kraftig som vi er vant til i de fleste sodavand herovre.

På trods af den søde smag efterlader ramune ikke en sukker-klistret følelse i munden, og trods sødmen føles en kold ramune forfriskende og behagelig at drikke – man skal ikke underkende kombinationen af lette perler, sukker og den klassiske “sportssmag”.

Samlet er det en glimrende sodavand – men ikke særlig japansk. Ja, vi ser den i anime og manga, og Hata er da et japansk firma, men det er ikke en man ser ret ofte derovre. Faktisk ser jeg den meget oftere herhjemme, på flere måneders rejse i Japan har jeg set den i en gadebod og ét supermarked (ikke bredt i en kæde som her, én enkelt butik). Det er noget af en kontrast til at man kan finde den i alle asiatiske butikker og større supermarkeder herhjemme markedsført som japansk sodavand som var det en japanerne drak ofte. Det er det ikke, man ser den mest til festivaller og andre særlige arrangementer, men den er noget særligt for dem.

Klik for at kommenterer

Skriv en kommentar

Lignende

Mad

Pizza Hut Japan forsætter deres alternative pizzaer med en variant der blander to kendte wiener mad-produkter: pølser og kaffe.

Mad

McDonald's Japan går 90'er retro og bringer tre klassiske burgere tilbage sammen med et af de største pop-ikoner.

Mad

Meget passende for Luffy viser det sig nu at One Piece var mad hele tiden - i hvert fald ifølge McDonald's Japan.

Mad

Siden det var Kobayashis alkohol-indtag der startede det hele er det et passende samarbejde.