Der er intet land på jorden, der elsker KitKats i samme grad som Japan. Alle disse fantastiske sæsonbestemte og regional-eksklusive KitKat-smag opstod dog ikke før efter standard KitKats store gennembrud i Japan, som den skylder et ordspil. På japansk bliver KitKat nemlig udtalt “Kitto Katto”, hvilket lyder meget tæt på de japanske ord kitto (“jeg tror”) og katsu (“vinde” eller “lykkes”). Da folk bemærkede ligheden, begyndte de at give eller have en pakke KitKats med i tasken på vigtige dage, såsom skole-adgangsprøver eller jobsamtaler, som en “jeg tror på, at du/jeg vil lykkes” held og lykke, hvilket gjorde chokoladevaflerne til en symbol på håb, venskab og følelsesmæssig støtte.

Men hvis du ligesom jeg bruger meget tid på at tænke på japansk mad og japansk lingvistik, har du måske bemræket, at katsu også er det japanske ord for friturestegte koteletter, hvorfor Japan nu får friturestegte KitKats.

Dybstegt KitKat kan købes i Japan

Restaurantkæden Kushi Katsu Tanaka har taget denne pun til sig og serverer nu denne dessert. Kushi katsu, Tanakas kendetegnende menupunkt, er friturestegte stykker serveret på spyd. Det er en bred kulinarisk stil, der kan tilpasses alle slags kød, skaldyr og grøntsager. Dessert kushi katsu er meget sjældnere, men ikke helt uhørt, men friturestegte KitKats er et interessant omend oplagt nyt skridt for kushi katsu kulinariske sfære.

Dybstegt KitKat kan købes i Japan

Tanaka går heller ikke ind i dette halvhjertet, da de tilbyder tre forskellige kushi katsu KitKats. Der er den grundlæggende Kitto Kushi Katsu, på billedet ovenfor, med to af chokoladevaffel-stænger stegt til 50 yen (7kr). Hvis du har lyst, er der også 170-yen Kitto Kushi Katsu Banana, som tilføjer skiver af banan som en forstegnings-topping til KitKat chokoladen (nedenfor).

Dybstegt KitKat kan købes i Japan

Og for gør-det-selv-typer er der Make Your Own Kitto Kushi Katsu, et sæt til 290 yen med to KitKat spyd og en kop yoghurtsauce til at dyppe dem i, så du derefter kan overtrække dem i cornflakes, som er en populær ingrediens i japanske parfaits (ikke at jeg personligt forstår det, det er en af de kedeligste ting i desserterne derovre, men smag og behag).

Dybstegt KitKat kan købes i Japan

Forresten, hvis du spekulerer på, om de held og lykke-egenskaber, der er forbundet med KitKat, fordi det lyder som om katsu, også forbindes med den mad, der faktisk hedder katsu, gør de det, og koteletter er også et populært måltidsvalg for japanere på vigtige dage. Så ud fra den logik burde det være dobbelt heldigt at spise disse KitKat katsuer, men de er desværre kun på Kushi Katsu Tanaka-menuen nu fra 1. til 30. november 2023 (indtil videre, hvis de bliver et hit kommer de sikkert igen).

Kilde

Kategoriseret i:

Tagged i:

, , ,