Opsummering

På trods af sine begrænsninger formår “The Way of the Househusband” at lade sin humor og karakterer skinne igennem. Det vittige manuskript og velvalgte scenarier sikrer en lind strøm af grin.
Uanset om det er Tatsus kampe med dagligvareindkøb eller hans forsøg på at navigere i nuancerne af rabatkuponer, finder serien humor i hverdagen.
Det er dog vigtigt at være opmærksom på den utraditionelle animationsstil, før du kaster dig over serien, da den kan virke afskrækkende og decideret mangelfuld grænsende til grim for nogle.

Beskrivelse

Tatsu er kendt yakuza, der går under navnet Immortal Dragon. Hans navn alene får hans fjender til at ryste i bukserne, fordi hans bedrifter var legendariske. En dag forsvinder Tatsu simpelthen for aldrig at blive hørt om igen. I dag nyder han i fulde drag sin nye rolle som hjemmegående husbond, der fuldt ud støtter sin kone Miku.

Anmeldelse

Ved første øjekast kan “The Way of the Househusband” virke som din typiske slice-of-life-anime. Du har din charmerende skæve rollebesætning, hjertevarmende hverdagsscenarier og en stor dosis humor. Men under overfladen ligger et unikt twist: Hovedpersonen, Tatsu, er en pensioneret yakuza-legende, der har byttet gaderne ud med køkkenet. Denne uventede kombination af intimiderende eks-gangster og mester hjemmegående giver næring til showets komiske motor og leverer latter, der er både absurd og overraskende relaterbar.

Karaktererne er en dejlig blanding. Tatsu er med sin stoiske opførsel og overraskende hjemlige dygtighed det sjove midtpunkt. Hans kone, Miku, legemliggør den kølige karrierekvinde, der ofte bliver forvirret over sin mands særheder. Birollebesætningen, fra nabolagets sladderhold til den altid mistænksomme politibetjent, bidrager til seriens lette charme.

Animationsvalgene i “The Way of the Househusband” er dog et tveægget sværd. Serien bruger en minimalistisk stil med begrænset bevægelse. Selvom dette bidrager til showets afslappede atmosfære og tillader fokus at forblive på dialogen og den komiske timing, kan det føles skurrende for seere, der er vant til mere dynamiske billeder. Animationen bruger i det væsentlige stillbilleder med lejlighedsvis panorering og zoom, hvilket giver den en unik tegneserielignende kvalitet. Selvom dette kan betragtes som et kreativt valg, hindrer det unægtelig showets evne til at formidle følelser og handlinger gennem selve animationen.

Konklusion

I sidste ende lykkes det “The Way of the Househusband” at levere en sjov og hjertevarm historie, dog med en udpræget visuel æstetik. Hvis du leder efter en ukonventionel komedie med et uventet twist og er villig til at omfavne den unikke animationstilgang, er dette show bestemt et forsøg værd. Men hvis du prioriterer visuelt dynamisk animation, vil du måske opleve, at du hurtigt få nok af denne ellers charmerende serie.

Trailer

Galleri

Se serien

Serien kan ses på Netflix

IMDB om serien

The Way Of The Househusband
Director:Chiaki Kon
Writer:
(manga) (unknown episodes)
Plots:
A retired gangster spends his time as a househusband carrying out home chores.
"Immortal Tatsu," the legendary yakuza who single-handedly defeated a rival gang with a lead pipe, is a name known to strike fear in both hardened police officers and vicious criminals. Soon after his sudden disappearance, he resurfaces with a slight change in profession. Now equipped with an apron, Tatsu has given up violence and is trying to make an honest living as a house husband. While adapting to mundane household tasks, Tatsu finds that being a house husband has its own challenges, from the battlefield known as supermarket sales to failures in the kitchen. Despite living peacefully, misunderstandings seem to follow him left and right. Gokushufudou follows the daily life of the comically serious ex-yakuza as he leaves behind his dangerous previous life to become a stay-at-home husband.

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,