Ud fra navnet skulle man tro at byen Sakura i Chiba præfekturet er berømt for kirsebærblomster. Byens navn er dog skrevet med andre kanji tegn end den, der bruges til sakura blomster, og er i stedet en reference til de stoflagre, som samfundet oprindeligt udviklede sig omkring. Så nej, Sakura by er ikke berømt for sakura. Den har dog til gengæld en international kendt berømthed, som de fleste aktive på Nettet har mødt mange gange. Den er nemlig hjembyen for den originale doge meme hund.

Shiba Inu hunden Kabosu steg til verdensomspændende stjernestatus for 14 år siden, da billeder af den selvtilfredse hund med komiske teksttilføjelser begyndte at blive cirkuleret online. Denne meme fik navnet Doge, det engelske ord for hund udtalt med japansk accent.

I november blev et Kabosu-monument sat op i Sakura Furusato Hiroba-parken ved floden, og nu modtager hun endnu en hæder med tilføjelsen af et doge kloakdæksel.

Sammen med det ikoniske billede indeholder forsiden afbildninger af Sakura Furusato Hirobas vindmølle og tulipanmark, to af parkens mest populære attraktioner.

Kabosu-dækslet blev vist offentligt for første gang i midten af februar ved en særlig ceremoni, hvor Kabosu selv deltog, hvor Shibaen så ud til at gøre alt, hvad hun kunne for at skabe endnu en mindeværdig stilling for kameraet.

Doge får officielle kloakdæksler

Mandehulsdækslet blev derefter installeret den 20. februar foran Sanranka-snackbutikken inde i Sakura Furusato Hiroba, kun tre minutters gang fra Kabosu-monumentet.

Kilder

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,