Sony annoncerede på deres streamede State of Play præsentation onsdag, at Game Arts’ Lunar spilserie vil få en remasteret udgave med titlen Lunar Remastered Collection næste forår (2025).

Samlingen inkluderer Lunar: Silver Star Story Complete og LUNAR 2: Eternal Blue Complete. GungHo Online Entertainment udvikler den remasterede udgave, og den udkomme til PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox, Switch og PC via Steam.

Engelsk trailer

Japansk trailer

Om spillene

Den remasterede samling vil indeholde forbedret grafik og lyd, generelle kvalitetsforbedringer og andre funktioner.

Lunar: The Silver Star udkom oprindeligt for Sega CD i Japan i 1992 og i Nordamerika i 1993. Lunar: Eternal Blue udkom til Sega CD i Japan i december 1994 og i Nordamerika i september 1995. Spillene fik senere remakes til PlayStation og GameBoy Advance, der også udkom i Europa. Jeg har selv spillet den amerikanske PlayStation udgave og GBA udgaven for mange år siden og husker dem med kærlighed.

Beskrivelse af den ene Lunar historie

Drengen Alex og pigen Luna bor i den lille by Burg. Uden for byen er der et mindesmærke til ære for Dragonmaster Dyne, der døde for 15 år siden da han redede Verden. Alex beundrer Dyne enormt og drømmer om selv at blive Dragonmaster, en mand udvalgt til at kæmpe for gudinden Althena og livet.
Men for at blive Dragonmaster skal man bestå dragernes prøver; dragerne som er Althenas vogtere i denne verden.
For netop at tage denne prøve kommer der en dag en troldmand fra Vane, magiens by, til Burg, da der den hvide drages tempel er i nærheden. Det er selvfølgelig Alex og Luna der bliver vejvisere, og deres eventyr begynder.

Kilde

Kategoriseret i: