I mange år kunne man finde butikken i Dragon’s Lair i Odense, der fokuserede på rollespil (både papir og live), brætspil, figurspil og merchandise. Ja, faktisk havde den de første år sin eksistens også et anseeligt udvalgt af anime på VHS bånd – jeg har selv købt flere titler der i sin tid.

For at vende tilbage til første sætning: det kan man ikke mere, for den er nu gået sammen med Faraos Cigarer, kendt fra København og Lyngby, og er i samme hug flyttet i ny, større og flotte lokaler.

Det første indtryk er at butikken er stor, hvilket den med 600 kvadratmeter vel også kan siges at være. Det første man ser, når man går ind af døren, er den store væg med brætspil der dækker halvdelen af butikkens længde fra gulv til loft. Herunder er der også vestlige spil inspireret af japansk og asiatisk kultur som Takenoko og King of Tokyo, men ikke rigtig nogen japanske – men brætspil er et marked der er ekstremt niche derovre så det er ikke butikkens skyld at der ikke er nogen der er nået at blive så store at de er kommet herover.
De har dog Tanto Cuore kortspillene og de store japanske samlekortspil som Yu-Gi-Oh!, Pokémon osv.
Der er også en smule pen-and-paper rollespil, men indtil videre er det primært Dungeons and Dragons der er kommet på plads, men man kan håbe på at der kommer mere.

Hvis man ser til venstre, så snart man er kommet ind, ser man primært europæiske tegneserier så langt øjet rækker (hvilket meget passende er den anden side af butikken). Der er et kæmpe udbud af af fra klassikere som Tintin (hvortil der også er en absurd mængde merchandise) over Giraud til de helt moderne kunstnere der er så hippe at jeg ikke kan huske deres navne (endnu).
Ved siden af dem er der også en god sektion amerikanske ting, omend den hælder mod Marvel og især DC frem for Image og de små uafhængige forlag. Også her finder vi merchandise ved siden af tegneserierne, da jeg var derinde var der f.eks. en pige der købte en stor Spiderman figur foran mig i køen til kassen.

Så kommer vi til det område, som de fleste læsere her nok er interesseret i: Manga. Her skuffer de heller ikke, et groft overblik siger mig at de (når de har alt på plads) ender med at have den næst-største samling af manga titler på Fyn (efter min personlige samling, lidt stolthed og pral skal der være plads til).
Udvalget var pænt omend lidt ensartet omkring de mest populære titler, de få jeg selv samler på på engelsk kunne jeg ikke finde men på sigt kan jeg altid bede dem om at skaffe dem hjem. Der kommer dog flere reoler end dem på billederne, så chancen er der endnu.
Der er ikke særligt meget manga relateret merchandise dog, der var betragteligt mere Harry Potter end al otaku merchandise til sammen, så der må vi presse dem lidt og ellers ty til Animerch eller nettet (hvis nogen fra butikken læser dette se det som en opfordring, der er et marked der).

Et andet område i butikken, som jeg selv går meget op i som hobby, er figurkrigsspil er der er der umiddelbart ikke markant mere end i den gamle butik. Det er dog stillet noget pænere og mindre rodet op, og på sigt tror jeg der ender med at være lidt mere – omend kun de spil der var der før og ikke for år tilbage populære spil som WarmaHordes desværre. Der er dog rigeligt til at dække mine lyster til Games Workshop spil, Infinity (som æstetisk ligger meget tæt op af anime stil) og Malifaux, så også der er jeg en tilfreds mand.

Udover de ovennævnte ting har butikken også en stor hardball sektion med et godt udvalg af våben og udstyr (siger de, det er på ingen måde min hobby), men det er et af de områder der ikke er helt på plads endnu så I må undvære billeder.
Der er ligeledes også udstyr til live-rollespil, men det er heller ikke helt på plads endnu, men det virker til at få en god sektion.

Samlet er der kun ét at sige: Det er fantastisk at have en butik der sælger tegneserier i byen igen, og når den så bygger videre på en stærk butik inden for spil og så føjer yderligere dertil har vi en stærk spiller der forhåbentlig holder lige så mange år her i byen som forgængeren.

Tagged i:

, , , ,