Satoshi Kon (1963-2010), instruktøren af de meget anerkendte og roste film Perfect Blue, Tokyo Godfathers og Paprika, døde for en uge siden, den 24 august, i en alder af 46 år. Han døde af kræft i bugspytkirtlen, en diagnose der blev stillet for nyligt og som der ikke kunne gøres noget ved.

På trods af at Kon udelukkende arbejdede med anime var hans film gode film, ikke blot gode anime film, og de blev også bredt anerkendt som sådanne, både af anmeldere og filmelskere. Perfect Blue bringer minder om Hitchcocks film, Paprika var forud for Chris Nolans Inception og Tokyo Godfathers en af de mest hjertevarmende film lavet i nyere tid. Millenium Actress, der af mange bliver regnet for Kons bedste værk, vandt utallige priser over hele verden.

Han var en udsædvanlig instruktør af anime idet mange af hans film fandt sted i den rigtige verden og brugte animation til at ændre virkeligheden på måder som traditionel film ikke kan. Hans film fik os til at tænke over hvordan verden omkring os er, hans film sætter spot på alt fra medmenneskelighed (Tokyo Godfathers) til den skånselsløse udnyttelse af mennesker som del af den moderne konsum (Perfect Blue og hans enelige tv-serie Paranoia Agent).

Han var en visionær og en af de største instruktører overhovedet.

Kilde Topless Robot (worksafe)
Kilde AnimeNewsNetwork

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,