Forfatteren til light novel (let læst roman) serien  Familar of Zero (Zero no Tsukaima ゼロ の 使い間), Noboru Yamaguchi, har undskyldt en forsinkelse i udgivelsen af bind 21, der er sket på grund af hans vedvarende kamp mod kræft.

Han forklarer situationen i en officiel udmelding fra forlaget Media Factory:

Til mine kære læsere,

Tak til jer alle for at være så venlige at vente på mit ydmyge værk. Jeg vil gerne fortælle om min sygdoms fremgang.

I februar blev jeg syg, og det blev diagnosticeret som kræft.

Da kræftens fremgang var usædvanlig hurtig blev det skønnet umuligt at operere for at fjerne den. Istedet for blev jeg sat på en kur af antikræft medicin.

Omkring maj blev jeg også konstateret med galdesten. Under mave operationen for at fjerne disse blev det heldigvis bekræftet, at kræften var skrumpet.

Anti-kræft medicin behandlingen blev fortsat, og for nogle få dage siden medens jeg var på hospitalet for behandling, blev det besluttet, at det nu er muligt at operere.

Operationen er planlagt til starten af august.

Med hensyn til Zero no Tsukaima 21, som jeg skriver på for tiden, er dens august udgivelse blevet svær at opnå på grund af ovennævnte omstændigheder. Jeg håber at forventningsfulde læsere vil tilgive denne utilgivelige forsinkelse.

Strukturen for de tilbageblivende Zero no Tsukaima bind var allerede planlagt fra bind 20 – jeg skal forsøge at færdiggøre de resterende 2 så snart operationen er vellykket og jeg er blevet sund igen.

Jeg håber at I vil være venlige nok til at give mig jeres forståelse,

Noboru Yamaguchi

Kategoriseret i: