Den unge troldmand Natsu kommer til en havneby på jagt efter en magiker med tilnavnet Salamander. Der er bare det problem, at Natsu lider slemt af transport-syge, så hans rejse er ikke just behagelig.

I byen møder han pigen Lucy, der også kan magi.Hemmelig drømmer hun om at komme med i et magiker-laug, måske endda det berømte og berygtede Fairy Tail, der altid løser sin opgaver men for det meste også forårsager massive ødelæggelser.

Først da Natsu redder hende fra nogle banditter indser hun, hvor stærk han er og hvor han kommer fra…

Fairy Tail er lavet af den erfarne manga-ka Hiro Mashima (RaveMaster), og det er tydeligt, at han ved hvordan man opbygger en shounen fantasy action manga. Hans tidligere Rave, der er samme genre, var også et kæmpe hit med 35 bind og en anime-serie på 51 afsnit. Fairy Tail er også blevet lavet til en anime, der overgår sin forgænger med 104 afsnit, og den kører stadig på japansk TV, omend mangaen “kun” er på 29 bind endnu, men den forsætter også stadig så mon den ikke også bliver længere.

 

Tegnemæssigt er Fairy Tail mere “cartoony” end mange andre mangaer med et væld af underlige personer og monstre, men det ser man selvfølgelig oftere i shounen genren. Den er dog tættere på main stream manga i stilen end nutidens konge over shounen, One Piece, men den er noget i samme retning, og jeg har set folk tage fejl af de to tegnere ved første øjekast.

Selvom Mashima er en erfaren mangka virker nogle af personerne dog indimellem lidt usammenhængende fra panel til panel, som han ikke altid rammer dem perfekt. Dette bliver selvfølgelig bedre i løbet af mangaen, men med hans erfaring skulle man tro han ramte plet helt fra starten af.

Udover dette sprudler mangaen af liv rent grafisk, og billederne former sammen med den fængende og flydende historie et levende og spændende univers, der kører der ud af i et højt tempo.

Samlet er Fairy Tail en glimrende shounen manga, der måske ikke er helt i toppen af genren men stadig har en velfortjent stor fanskare. Hvis du kan lide eventyr bør du absolut tjekke den ud.

Original titelフェアリ・テイル
Genre Shounen, action, magi
Skabt af: Hiro Mashima
Begyndte 23 august 2006 i Weekly Shounen Magazine, kører stadig
Antal bind 63
Udgives i Japan af Kodansha
Ugives i USA af Kodansha Comics
Udgives i Tyskland af Carlsen Comics
Udgives i Frankrig af Piká Edition
Udgives i Spanien af Norma Editoreal

Kategoriseret i: