Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

120722tt2
120722tt2

Anmeldelse

Tenjo Tenge

De to bøller Suichiro Naga (kort gut med blond strit-hår) og Bob Makihara (stor afrikaner med dreadlocks) stormer deres ny highschool og tæver alt og alle der stiller sig i vejen for dem. Den lille pige Aya Natsume stopper dem dog, forvandler sig til en ekstremt veldrejet voksen pige og tæver dem nådesløst.

Efter at Nagi ryger gennem vægen og taget på bygningen under lander han ovenpå Ayas lillesøster Maya, der (nøgen selvfølgelig) tager bad. Da han er den første fyr der ser hende nøgen og hun mærker et ryk i skæbnens tråde – en evne hun der går i arv blandt Natsume kvinderne – kysser hun ham og siger at de skal giftes.

Derefter er de to slagsbrødre fra gaden involveret i Natsumes dojo og kampklub på skolen og dens kamp mod det undertrykkende elevråd, der ikke er bange for at tæve og dræbe elever for at opretholde deres magt…

Jeg er gået igang med at læse Tenjo Tenge igen. Jeg læste de første 11 bind for en del år siden inden den begyndte at udkomme i Vesten, men da den begyndte på det stoppede jeg med at læse de ulovlige scans. Længe overvejede jeg at begyndte at købe den, for jeg var ret glad for den i sin tid, og for nylig gik jeg så igang. Med 22 bind er den ikke helt kort, og har fået købt de første 10 indtil videre og regner med at få fat i det sidste dusin inden for det næste par måneder.

Jeg må indrømme at jeg da stadig finder den udmærket, men ikke helt så fængende som dengang. Jeg erindrer den som havende en rigtig flot tegnestil, og medens hans brug af gråtoner og skygger er glimrende og character designsne iøjnefaldende så er de ikke altid helt ensartede og hans brug af proportioner er især i starten ikke altid ensartede.
Ligeledes husker jeg historien som værende flydende og sammenhængende, og flydende er den, men der er indimellem store huller, hvor der mangler handling som egentlig havde været ok at få med.
Det ændrer dog ikke på at den er fængende og en god blanding af shounen og sex, for på trods af alle kampene er der ret megen sex og langt fra altid af den rare slags. Allerede fra starten ser man hovedpersonerne have sex med deres kærester, piger tage bad og “undersøge” hinanden i badet og det grumme lurer også med en voldtægtsscene – det bliver dog klart overgået i midten af serien husker jeg (hvorfor den voldtægt med S/M-redskaber og tortur scene aldrig blev klassificeret som 18+ men kun 15+ medensIkkitousens harmløse trusser er 18+ er mig en gåde).

Serien har dog helt fra starten et ekstremt styrkeniveau og går bare op derfra, ved midten hvor hovedpersonen laver en “omvendt SonGoku” og går fra sit lyse til mørkt hår da han finder sin indre drage er vi allerede ved smadre huse og bydele niveau, så jeg gruer lidt for hvad der sker når jeg når seriens slutning.

Samlet er Tenjo Tenge dog stadig en god serie omend dens svagheder er mere synlige for mine ældre (og mere forbitrede ifølge nogen) øjne, men lad jeg ikke narre af shounen formularen: det er en serie for voksne drengerøve. Disse vil dog elske den, det er en tydelig videreførelse af den elskede shounen fomular bare for et ældre publikum.

Original titel 天上天下
Genre Seinen, action, ecchi
Skabt af: Oh! Great
Udkom i Japan 1998 – 2010
Antal bind 22
Udgives i Japan af Shueisha
Udgives i USA af Viz Media
Udgives i Tyskland af Planet Manga

1 kommentar

Skriv en kommentar

Lignende

Anime

Burn The Witch #0.8 one-shot oprindeligt udgivet i Shonen Jump 50th Anniversary nummeret laves til anime.

Figurer og merchandise

I første del af næste år kommer der fire figurer af piger med smukt, hvidt hår. En heks, en witcher, en pige med mad...

Anmeldelse

Denne anmeldelse er skrevet ud fra første sæson af One Piece live action serien, der havde premiere på Netflix den 31. august 2023. Live-action...

Anime

Endnu en Comic Festa serie laves til anime: Secret Mission om to agenter der går meget langt for at lade som om de er...