Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Anmeldelse

Death Note live action

130521dn1
Light Yagami er en jura-studerende der er skuffet over lovens manglende effektivitet i at håndhæve retfærdigheden.  En dag finder han en mystisk notesbog der gør at han kan se en Shinigami (dødsgud).  Shinigamien, Ryuk, forklarer at hvis en persons navn skrives i notesbogen så vil vedkommende dø.  Således begynder Light systematisk at dræbe alle kriminelle der ikke er blevet dømt.
Politiet begynder at jage selvtægtsmanden de kalder ‘Kira’. De ledes af den geniale men meget underlige detektiv L.  Antallet af døde stiger støt medens Light forsøger at skabe en verden fri for kriminalitet, men  L er lige i hælene på ham.
Hvis du har læst mangaen eller animeen kender du historien, omend slutningen er anderledes.
Filmens skuespillere klarer rollerne fint, omend de ikke helt ligner deres anime/manga forbilleder – men spiky og sorte rande under øjnene ser altså også bedre ud tegnet end på mennesker, så det er ok. De gengiver dramaet i de to personers væremåder fint, Lights mimik og opførsel er lige så meget røvhul som han skal være og L sidder og er lige så underlig som man kender ham. Ryuks 3D animerede form er dog ret ringe og springer grelt i øjnene alle scener han er med i.
Filmens opbygning er fornuftigt, historien stiger støt mod et crescendo og der er nogle overaskende dramatiske scener undervejs og som sagt en overraskende slutning.
Samlet er den en udmærket filmatisering af en manga og klarer sig fint som live action hvis man kan leve med den elendige 3D model af Ryuk.
Klik for at kommenterer

Skriv en kommentar

Lignende

Anime

Filmen får premiere i Japan og streames på Netflix den 16. juni

Anime

Til næste forår kommer der en opsamlingsfilm af den populære serie fra efteråret 2022.

Anime

Sequel filmen til Rascal Does Not Dream serien får premiere i Japan den 23 juni.

Anime

Den nyeste Detective Conan film er den mest sete på premieren, franchisen står stadig stærkt selv efter så mange år.