Ugens manga: Chrono Crusade

20. maj 2013 0 Af Erik Weber-Lauridsen

Ugens manga er en af de bedre serier udgivet i Danmark efter min mening: Chrono Crusade. Først købte jeg den på tysk, men jeg var så glad for den at jeg også købte den danske udgave for at støtte den herhjemme da den begyndte at udkomme her. Siden det er nogle år siden kan den være svær at finde, men den er det værd. Og medens jeg kan lide både mangaen og animeen må jeg indrømme at mangaen er den mest helstøbte af dem og min foretrukne.


Chrono Crusade foregår i USA i de br130520chrølende 1920′ere. Årtiet er dog ikke det eneste, der brøler. I storbyernes skygger skjuler der sig dæmoner, hvilke Magdalena-ordenen bekæmper. Det er en kristen kloster-orden, som med hellige våben forsøger at fordrive dæmonerne fra vores verden.
Hovedpersonen er den unge nonne Rosette Christopher, som er en af ordnens eksperter i dæmon-fordrivelse, om end hun ikke er specielt god til det. Hun er meget impulsiv, temperemantsfuld og fysisk aktiv, hvilket gør hende til lidt af en tomboy. Dette sammen med hendes ikke altid gennemtænkte omgang med våbnene gør hende til en slags ordenens sorte får, idet hun altid præsterer at ødelægge en masse under opgaverne.
Rosette har en trofast følgesvend i dæmonen Chrono, der på trods af sin afstamning er en stor hjælp i hendes arbejde. Han virker dog ikke som en dæmon heller, idet han er ydmyg, høflig og stille, nærmest en modsætning til Rosette.
En anden grund til, at Rosette er et problembarn for ordenen, er netop hendes venskab med Chrono. Søster Kate, en af lederne, kan ikke forestille sig, at der ikke er noget ondt ved Chrono, om end ha altid opfører sig eksemplarisk.
Chrono og Rosette har dog en fælles fortid, der forklarer deres sammenhold og bundethed, en fortid der er ved at vende tilbage for at ændre deres forholdsvis fredelige liv i ordenen for altid…

AnimeGuidens kombi-anmeldelse af mangaen og animeen der er lavet over den