Ugens film: Death Note live action

21. maj 2013 0 Af Erik Weber-Lauridsen

Jeg må indrømme at jeg aldrig helt har fanget hypen omkring Death Note franchiseen, men jeg har da de to film på DVD (vil mene at L Save the World ikke tæller som en reel treer men en spinoff), så jeg skrev en hurtig anmeldelse så de var klar til at blive “ugens film”.

Light Yagami er en jura-studerende der er skuffet over lovens manglende effektivitet i at håndhæve retfærdigheden.  En dag finder han en mystisk notesbog der gør at han kan se en Shinigami (dødsgud).  Shinigamien, Ryuk, forklarer at hvis en persons navn skrives i notesbogen så vil vedkommende dø.  Således begynder Light systematisk at dræbe alle kriminelle der ikke er blevet dømt.
Politiet begynder at jage selvtægtsmanden de kalder ‘Kira’. De ledes af den geniale men meget underlige detektiv L.  Antallet af døde stiger støt medens Light forsøger at skabe en verden fri for kriminalitet, men  L er lige i hælene på ham.

Læs en kort anmeldelse af filmen her