Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Anime

Megumi Hayashibara

Megumi Hayashibara

Blandt anime fans er der stor debat om hvorvidt engelsk dubbing eller original japansk tale er bedst, men for dem der foretrækker japansk er det nok de fleste der har stiftet bekendtskab med Megumi Hayashibara’s stemme, nok oftest uden at vide det.

Megumi Hayashibara

Hayashibara er født i 1967 og have sin debut indenfor anime i en ret beskeden rolle som ”børnehave barn A” i den Maison Ikkoku. Hun havde lige siden barndommen drømt om at blive en af de mennesker der lagde stemmer til anime, men hendes forældre mente ikke det var et egnet erhverv, så Megumi gik i gang med en uddannelse som sygeplejer. Men efter at være blevet en af 16 udvalgte mellem 600, fik hun muligheden for at studere som skuespiller og droppede helt sygeplejer uddannelsen.

Pige Ranma

Efter nogle småroller, så fik hun endeligt sit store gennembrud, som pige halvdelen af Ranma i den lange og ret populære serie af samme navn. I de næste år medvirkede hun som en af hovedpersonerne i en stribe af serier der blev ret populære, så som Faye i Cowboy Bebop, Lime i Saber Marionette J, Rei i Neon Genesis Evangelion, Lina i Slayers og Ai i Video Girl Ai. Dertil kommer der lange liste af andre serier som hun igennem årene har medvirket i, fra Pokemon til Love Hina.

Lime fra Saber Marionette

Noget man nok lægger mærke til hvis man har set de serier hvor hun har hovedroller, er at det er meget forskellige personer hun står bag og stadig opnår Hayashibara at bringe dem til live med sin stemme. Afstanden mellem den naive Lime og den sensuelle Faye er nok lige så stor som afstanden mellem den ret følelses hæmmede Rei og så udadvendte og energiske Lina. Så man kan sige at Hayashibara kan give en rolle alt hvad hun har for at gøre personerne mere levende og det har også gjort hende til en af de mest efterspurgte ”seiyuu”, som er det japanske navn for den profession hun tilhører.

Lina Inverse fra Slayers

Men ved siden af skuespiller karrieren blev der også plads til hendes drøm om at blive sanger. Det er ikke unaturligt for en seiyuu at synge i de anime serier de er med i, men allerede siden Ranma har hayashibara’s sang været en del af hendes serier, først sammen med andre piger fra Ranma holdet, hvor de formede gruppen DOCO, men senere mere selvstændigt. Hun lægger selv sang stemme til en stor del af musikken i Slayers, Neon Genesis Evangelion og Saber Marionette J samt Ranma og har indsunget musik til utallige and serier og film, blandt andet Tenchi Muyo og Love Hina.

Video Girl Ai

Men ved siden af jobbet som anime stemme, så har hun også fået opbygget sin egen sang karriere, meget hjulpet af hendes seiyuu idol status, noget der i Japan betyder en del, da de folk der lægger stemme til anime karakterer ofte har enorme fan grupper. Hun har udgivet ikke mindre end 15 albums, med et mere på vej næste år og en mindre hylde fuld af singles. Det, sammen med alt hvad hun har lagt stemme til indenfor anime, har gjort hende til det mest produktive anime idol i Japan og man kan være sikker på at hendes stemme er et fast komponent af hvert års nye anime film og serier.

Musashi / Jesse fra Pokémon

Forholdet mellem fans og dem der lægger stemmer til, blandt andet anime er meget forskelligt i Japan, i forhold til her eller i USA. Fan klubber, Live koncerter, merchandise og meget andet er en del af det som meget passende har navnet ”et idol”. Japanske idoler kan have tusinder af fans, men selv om det er dem der bliver nærmest tilbedt, så er det en berømmelse de deler med de karakterer de spiller. Lige så ofte skal en autograf skrives på et billede af en anime person eller en DVD boks, som på en billede af idolet selv. Men det er den pris som anime idoler betaler for deres berømmelse og som Hayashibara’s tilfælde, så indeholder hendes hær af tilbedere fans fra mange af de mest populære anime serier i 90’erne, og ikke kun i Japan. For selv om de fleste aldrig her set hendes ansigt, så er der fans over hele verden der er forelskede i en eller flere af hendes mange ”stemmer”.

Det ville have været passende at have en liste over hendes roller og musik her, men den er over 400 titler lang og meget godt beskrevet i en af de førende Seiyuu databaser på nettet. Så hvis du har lyst til at se om du genkender nogen af de personer hun har spillet, så gå til http://www.tcp.com/doi/seiyuu/hayashibara-megumi/

Klik for at kommenterer

Skriv en kommentar

pointing
X