Nier

Ugens spil: Nier

22. maj 2013 0 Af Erik Weber-Lauridsen

Som ugens spil har jeg valgt det noget oversete Nier, der ganske vist har sine svagheder men et udmærket gameplay, der trods megen vandren har en ok variation, en ret fængende historie og nogle virkeligt fede bipersoner.

Den moderne verden er i ruiner og hundreder af år efter lever resterne af menneskeheden videre i små samfund hvor de driver landbrug, fisker, jæger og gennemsøger ruinerne af vores tidligere storhed.

Spillet lægger ud med at vise de sidste dag af den moderne verden, hvor en ond bog får en mand til at give sig sin sjæl mod at han får evner til at forsvare sin datter mod ødelæggene skygger…
Titel- og hovedpersonen er Nier, omend man på klassisk maner kan kalde ham hvad man vil, en stor og grov eventyrer som folk kan hyre til at klar forskellige opgaver medens han leder efter en kur til hans dødssyge datter. Han får hjælp af en anden magisk bog, Grimoire Weiss, og de har et godt samspil selvom de nærmest skændes konstant.

I de mørke steder i verden lurer der dog stadig en mystisk fjende kun kendt som skygger, og som skyggerne bliver stærkere mindskes de sidste menneskers chance for overlevelse…

Undervejs møder man flere personer, både befolkningen i landsbyen men også to der hjælper en, pigen Kaine der er besat af en skygge (der er i den japanske udgave var hermafrodit som udslag af hendes besættelse) og en drenge, der er noget helt andet end han lader til. Men hvilken rolle har de tidligere nævnte magiske bøger i verdens skæbne?


Læs den fulde anmeldelse her