Final Fantasy fans udråber franchisens død og de sidste rester af Square med den efter at Nomura har forsikret at “det er måske et action spil, men glem ikke at det er Final Fantasy!”, hvilket reelt bekræfter at det ikke engang er et action rollespil.

Nomura har udtalt nedenstående i et interview for nyligt:

Det præsenteres som “et Final Fantasy action spil,” men jeg forestillede mig det ikke sådan.

Det er sandt at vi ville af med UIen, fjerne hit counters, begrænse de spilbare personer til Noct og så videre. Men hvis vi gjorde alt dette ville det bare blive endnu et action spil som alle de andre.

Holder siger “glem ikke at dette er Final Fantasy før det er et action spil.”

Som svar på “så hvad er Final Fantasy?” formår han også at undgå at nævne rollespil overhovedet:

Jeg synes det er at tænke på tallene medens man kæmper i en gruppe. “FF” er anderledes end eksisterende action spil og FPSer, du kan se mængden af skade du tager og giver og hvor meget du heler. At administrere disse tal er “tænker over tallene” delen.

Og i FFXV kan man frit skifte mellem 3 personer, så det er altså om gruppe kamp. Der er en masse comboer og du er nødt til at være opmærksom på personerne udenfor gruppen.

Ikke kun spillets gameplay får kritik dog, da dets character designs og personer også tiltrækker megen negativitet – det faktum at der kun er én pige med og resten er fyre der lige godt kunne komme fra en host club støder mange (mandlige) spillere:

 

Nomura: “Final Fantasy XV er et action spil”

Kilde Sankaku Complex (ADVARSEL! Siden indeholder materiale der er 18+)

Kategoriseret i:

Tagged i: