Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Anime

Demonbane

Magi og teknologi eksisterer begge i Demonbane, og byen hvor den foregår, Arkham City, er ikke just det rareste sted at bo. Den onde organisation Black Lodge, der har mægtige magikere og teknologi, terroriserer byen og ikke engang politiet kan opretholde orden. De eneste der sætter sig imod er Hado Fiancial Group og en usandsynlig helt.

Daijuuji Kuro er en detektiv. Livet i Arkham City er ikke let for Kuro, og han er heldig hvis han har penge nok til næste måltid mad. Heldigvis har Hado Financial Group hyret ham til at lede efter en magisk bog.
Medens han leder efter bogen støder han på Al, en pige som jages af Black Lodge. Han ender med at lave en kontrakt med hende, der i virkeligheden er den magiske bog han leder efter.
Med sin nye magiske kræfter og Deus Machina Demonbane til låns af Hado kæmper Kuro og Al sammen for at beskytte byen og styrte Black Lodge.


Demonbane er bygget over PC hentai spillet 斬魔大聖デモンベイン af Nitroplus i 2003. PS2 udgaven, 機神咆吼デモンベイン, blev udgivet af Kadokawa i 2005. En efterfølger, 機神飛翔デモンベイン, udkom til PC i 2006, også lavet af Nitroplus. Samme år (2006) udkom TV anime adaptationen på 12 afsnit.

Seriens personer har designs der går fra ok over tiltalende til virkeligt underlige. Den mandlige hovedperson er tilpas anderledes i sit design til ikke at ligne enhver anden helt fra serier fra den periode, Al-Azif har et virkeligt sødt lolita design der også er meget populært – også blandt fans der ikke kender serien, og mange af skurkene er virkeligt langt ude på linje med det bedste shounen serier som One Piece kan tilbyde – bare se den første, en gal videnskabsmand der spiller på el-guitar.Mechaens design er også i den middelmådige ende, men det er ikke for den man ser serien som med mange andre mecha-serier men for helheden – sådan var det i hvert fald for mig.
Magien i serien er dog ret fed til tider, fedt at se power-moves og kamp-sport som magiske formularer, ikke ulig visse andre nyere serier (Fairy Tail f.eks.), men Demonbane var en af de første med stilen i den udformning – langt fra at være den allerførste men en af de første der bredte det til andre genrer end seriøs fantasy. En anden sød detalje er Al-Azifs chibi-form når hun er magisk bog/væsen, den er virkeligt nuttet.

Folk der kender H.P. Lovecrafts Cthulhu mytologi vil måske bemærke at navne, bøger og magi i serien er bygget over hans univers, men serien er en meget løs fortolkning af den og skal ikke tages for seriøst, for så bliver man slemt skuffet af en ellers ok serie. Den er ikke så løs som i den nyere Nyaruko-san dog.

Seriens plot virker lidt rodet, især da der ikke er den store filosofiske dybde i det, men det er stadig til at følge med i, det er trods alt en action/komedie serie.
Der er lettere ecchi scener i serien, men ikke slemt eller meget i forhold til serier fra i dag (den anden siden af 2010), men det er nok til at kunne fastholde de mere flyvske seere.

Samlet er serien udmærket omend noget ujævn, men den er som helhed mere end de enkelte middelmådige dele der udgør den, så den er værd at tjekke ud for alle der kan lide søde piger, okkulte henvisninger og action med kiksede skurke og seje evner.

Original titel 機神咆吼デモンベイン (Kishin Houkou Demonbane)
Officiel hjemmeside

Serien kan ses gratis og lovligt på Crunchyroll

 

1 kommentar

Leave a Reply

pointing
X