Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Anmeldelse

An Assasin

‘An Assassin‘ (Asashin) er en action film instrueret af Go Ohara. Filmen handler om Ryo Hanaki, der er opvokset og opdraget til at være en professionnel lejemorder. En dag fejler han en mission på grund af en ulykke. Han møder Rio, en attraktiv high school pige. Han brugte sit liv som en hjerteløs lejemorder, men hans live ændrer sig efter han hjælper Rio. Skæbnen vil at Rio, der var ukendt hidtil, bliver et mål for lejemordere med det samme. En enkelt fejltagelse i hans beslutning om at redde Rio afgjorde massernes skæbne…

Filmen er en typisk historie om den dystre undergrund med en pige der tages fejl af, skæbne og folk der kæmper for overlevelse, så der er intet nyt under solen. Manuskriptet er desværre ikke meget dybere end denne overfalde, og de stille scener med svag dialog med lange pauser og fokus på de i bedste tilfælde halvdårlige skuespillere gør det kun værre, der er ingen følelse i filmen og man venter kun på næste action scene.

Der er dog også ting filmen gør bedre. Musikken passer fint til scenerne og der er andre symboler der giver den et lidt mere gennemtænkt strejf og ikke blot en følelse af et lavt budget. Dette lave budget forstærker nærmest dens “raw noir” følelse idet den kun blev filmet om natten i Sendai Miyagia, en berømt hellig lund.

Samlet er filmen ikke noget mesterværk, som ovenstående nok understreger, men den har rå charme med sine heftige ildkampe der gør at man kan overleve det ringe plot og udførelse – det sidste har også sine fans endda.

Klik for at kommenterer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X