Der kommer en engelsk proget udgave af den kendte visual novel Clannad (som animeerne af samme navne er baseret på) på Steam, lige i tide til spillets 10 års jubilæum.

Det blev afsløret på Sekai Projects panel på Japan Expo USA, men der er ikke blevet afsløret meget mere om spillets præcise indhold andet end at det bliver udgaven med stemmer. Der er desværre heller ikke nogen udgivelsesdato endnu.

Clannad udkommer på Steam

Clannad er det første Key spil der udkom i en all ages udgave først, ved Keys tidligere visual novels Kanon og Air udkom udgaverne med sex-scener først og blev så derefter “renset”. Ikke at man går glip af noget plot indhold i dem dog, de spil har mest af alt haft scenerne med fordi det var forventet i genren uanset hvor god historien var. I Clannads tilfælde droppede de det og fokuserede udelukkende på historien, så det er et logisk sted at starte med at udgive disse spil på engelsk da de ikke skal tage stilling til om de skal udgive en censureret udgave.

Jeg glæder mig til at se hvordan oversættelsen bliver, der har været ulovlige fan-oversættelser tidligere, men det er første gang at folk let kan få fat i spillet, og givet animeens popularitet her i Vesten er der mange der vil få glæde af den.

Kilde Sankaku Complex (ADVARSEL! Siden indeholder materiale der er 18+)

Kategoriseret i:

Tagged i:

,