Efterforskerne er forundrede over tyveri af hundredevis af hånd-stropper fra Tokyos S-tog, og dem der driver togene beder folk der ved noget om hjælp.

Stropperne er svære at fjerne og de er nærmest intet værd hvis man forsøger at sælge dem, men samtidig er vandalisme uden grund sjædent i Japan, så alle involverede er ret forvirrede over hvorfor tyven gør det.

Tokyo politiet forbløffet af tyveri af hånd-stropper fra S-tog

Tyven er yderst aktiv: Mindst 400 stropper er blevet stjålet fra tog fra en lang række linjer i og omkring Tokyo siden november.

Det skete for nyligt i Seibu Ikebukuro Line, hvor en mand meldte at der manglede stropper i den vogn han rejste i til de ansatte på Sayamagaoka Station i Tokorozawa, Saitama Prefektur. De checkede og så at der manglede 16 i to vogne og meldte sagen til politiet.

“Jeg aner ikke hvad denne person vil bruge dem til, men det skaber problemer for vores kunder, så jeg håber, at denne person vil stoppe med at gøre det,” udtalte en Seibu Group talsmand.

Tokyu Corp. afslørede, at 182 stropper manglede fra Denentoshi Line, 17 fra Toyoko Line og to fra Meguro Line.

Tokyo Metro Co. udtaler at 80 stropper mangler fra tog på deres Hibiya, Chiyoda, Yurakucho og Fukutoshin Lines.

Tyverierne har også fundet sted på de øvrige strækninger, herunder 54 fra togene drevet af Odakyu Electric Railway Co, 16 fra Tobu Railway Co, 9 fra Keio Corp og 20 fra Japan Railway tog.

Hånd-stropperne sidder godt fast så pendlere kan holde sig fast i dem i myldre-tids togene og skal leve op til strenge krav om styrke og burde ikke kunne gå af under normal brug, så tyven har gjort meget ud af at få dem fri.

Selvom tog entusiaster køber dem som minder om togene er de ikke meget værd, salg af gamle stropper går for ¥100-200 (5,71-11,42kr) per styk, så det burde langt fra være risikoen værd at stjæle dem.

Tog selskaberne og politiet øger kontrollen i togene og på stationerne for at fange personen bag de særprægede tyverier. Sagen viser at selv Japan har vandaler der sandsynligvis ødelægger ting for at få et kick, men hvorfor lige en så specifik ting i togene som er noget af de mest fælles de har (alle benytter dem mere eller mindre) er et godt spørgsmål.

Kilde

Tagged i:

, , ,