Et 7,3 jordskælv ramte Kumamoto prefektur tidligt lørdag, og mindst 15 flere personer er blevet dræbt, mange flere er blevet såret og  bygninger og ødelagt ifølge medierne. Det skete lidt over en dag efter at et andet stort jordskælv dræbte ni andre i samme region.

Myndighederne advarer om skader over et stort område, efterhånden som rapporter kom om af snesevis af mennesker fanget i sammenstyrtede bygninger, brande og strømafbrydelser.

Den kraftfulde skælv udløste et kæmpe jordskred, der fejede huse bort og afskar en hovedvej i Minamiaso, og i modsætning til de tidligere jordskælv, der for det meste ramte gamle huse, blev større bygninger beskadiget, og nogle væltede over hele Kumamoto, epicentret for jordskælv. Lokale embedsmænd udtalte at Aso Ohashi broen i landsbyen også var styrtet sammen.

Der løber stadig rapporter ind om personer fanger i og under nedstyrtede bygninger. Der er også frygt for at skælvet har skadet infrastrukturen i området så meget at det vil påvirke store fabrikker for Honda og Sony, hvilket kan påvirke deres regnskab og dermed hele Japans økonomi.

Jordskælvet i tirsdags, der indledte serien af skælv der varede det meste af ugen, var på 6,4 så dette på 7,3 var kraftigere. Flere efterskælv rystede fortsat regionen senere lørdag, herunder to af næsten størrelsesorden 6, og eksperter advaret om at der kan være flere på vej.

Kilde

Kategoriseret i: