Animations studiet Gainax og den Saudi Arabiske medie virksomhed  ARiNAT har samarbejdet om en tre-minutters anime trailer kaldet “Desert Knight” (Sabaku no Kishi), som debuterede sidste torsdag på “ANI: ME” japansk popkultur festivallen i Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater. ARiNAT begyndte at streame animeen i tirsdags med både japansk og arabisk tekst.

Det er spændende at se at virksomheder i det område, som mange ellers tror er så lukket over for stil og input fra andre lande*, også forsøger at sprede anime og slå bro mellem kulturer gennem animation.
Projektet er i det hele taget rigtig interessant i forhold til at få gang i medie-produktion fra regionen, og rart at se at Gainax kan lidt endnu på trods af at deres gamle kreative folk har forladt dem.
Når det er sagt så kunne kvaliteten have været bedre, og emnet er noget stereotypt for regionen, kunne have været spændende at se mere fremadskuende arabiske historier – jeg har aldrig hørt om arabisk science fiction f.eks.

* Sådan er det langt hen ad vejen ikke, anime serier som Captain Tsubasa (der handler om drenge der spiller fodbold) har været kæmpe hit i den arabiske verden.

Videoer

Producenterne om projektet

Gainax og ARiNAT samarbejdede om historien i traileren, og producerede videoen her i sommers. ARiNAT beskriver “Desert Knight” således:

En film i den japanske anime stil, der finder sted på den arabiske halvø og handler om en ambitiøs ung mand, der beslutter sig for at udfordre tyranni og reglen om jungleloven og banditter for at bygge en verden fyldt med fred og kærlighed.

ARiNATs direktør Essam Bukhary kommenterede, “Vi håber, at vi ikke blot vil viderebringe viden om animation og videospil fra Japan til Saudi-Arabien, men også levere noget nyt fra Saudi-Arabien til verden.” Gainax studiets medstifter Hiroyuki Yamaga kommenterede, “Vi er meget glade for at samarbejde med Mellemøsten på forkant inden for animation og indholdsproduktion. Vi håber, at vi vil skabe nye værker med nye arbejdsprocesser og nye ideer via partnerskabet . ”

ARiNAT er en forkortelse af de Arab Innovative Arts and Technologies (Arabisk innovativ kunst og teknologier). De fokuserer på udarbejdelse og distribution af tegneserier, spil og animation ifølge virksomhedens hjemmeside.

Kilde

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,