Indimellem må man ryste på hovedet over hvor gammeldags og problemfyldt Japan trods al deres modernitet er.

To mænd med nøjagtig samme navn blev valgt søndag til byrådet i Karatsu, Saga prefektur.

Imidlertid kunne den lokale valg bestyrelse ikke afgøre, hvilken kandidat var foretrukket på omkring 800 stemmesedler. Disse stemmer blev fordelt i forhold til andelen af stemmesedler hver kandidat modtog fra andre vælgere.

Begge mænd hedder Shigeru Aoki og bruger de samme tre kanji. Den ene er en 56-årig etableret rådsmedlem og den anden en 43-årig udfordrer.

Siden man i Japan ikke sætter kryds på en seddel men skriver navnet på ens foretrukne kandidat havde valgrådet bedt vælgerne om at skrive enten alder eller “etableret” eller “udfordrer” ved siden af navnet, hvis de stemte for en af de to Aokis. Der var 32 kandidater stillet op til 30 råds-pladser.

Par med samme navn får byråds pladser i Kyushu by

Kilde

Kategoriseret i:

Tagged i:

,