Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Anmeldelse

“Unofficial Hatsune Mix” Manga anmeldelse

"Unofficial Hatsune Mix" Manga
"Unofficial Hatsune Mix" Manga

Beskrivelse (fra bagsiden, oversat)

Hvem er pigen med de lange grønne rottehaler som du ser overalt? Det er Hatsune Miku, Vocaloid-synthesizer superstar, der synger din sang! Hun er en global cyber-berømthed og en cosplay-favorit på conventions. Nu bringer Mikus originale illustratør, KEI, dig Hatsune Miku: Uofficiel Hatsune Mix – en omnibus manga om de musikalske eventyr (og fejl-eventyr!) med Miku og de andre Vocaloids Rin, Len, Luka og mere – i både smuk sort og hvid og charmerende farver!

Anmeldelse

Dette er et omnibus (opsamlings) udgave af Keis manga Unofficial Hatsune Mix, der oprindeligt gik i Jives shounen manga magasin Comic Rush mellem 2008 og 2010. Hver “bog” den indeholder begynder med de originale farvesider og -illustrationer, hvilket er rigtig godt givet Keis pastelfarvede akvarel-agtige illustrationer.

I det hele taget viser Kei, den oprindelige kunstner, der designede personerne til Vocaloid 2-softwaren, at han kan lave mere end blot den statiske reklamekunst, vi alle er vant til for Vocaloids. I mangaen får vi følelsen af at Hatsune Miku og venner bevæger sig, hvilket giver dem meget mere personlighed.

Keis tegninger er i det hele taget fantastiske, stilen er tydelig og graden af detaljer i tegninger glimrende uden at blive gnidret eller for meget (som især nogen shoujo mangaer lider under). Visse scener kan virke lidt rodede struktureret, især i de første kapitler, men det bliver bedre undervejs. Det er tydeligt at Kei har mange års erfaring inden for mediet – men primært som illustrator.

Det er svært ikke at have en eller anden form for forhåndskendskab til Vocaloid fænomenet hvis man bare har været en smule del af miljøet omkring moderne japansk kultur, og dette bygger mangaen her videre på. Således dukker en kæmpe Hachune op og angriber i første kapitel (se billeder herunder), og både den og Hatsune bevæbner sig med porrer (negi). Dette er indforstået, passende og sjovt for fans, men det vil nok virke meget forvirrende og random for folk udenfor fandommen.
På den måde fejler mangaen lidt. Den kunne have potentiale som en introduktion til Vocaloidsnes personligheder, men den benytter sig så kraftigt af forforståelsen at den nok kan være svær at komme i gang med for folk der ikke har den. Samtidig er der dog også risikoen med at den kan være en smule anderledes end den “headcanon” som nogle fans har vedtaget om personerne. På den anden side kan man sige at Kei om nogen er den officielle tolkning af hvordan Vocaloidsne er som personer.

Det er dog ikke sådan at der er de store personligheder endsige udvikling deraf i historierne. Der er tryk på flertal, da det er mange små historier der er uafhængige af hinanden. Disse er dog sjove og ofte ret søde, ikke på den sukker-agtige måde men på den måde de beskriver hvordan venner støtter hinanden. Følelsen er i det hele taget mere som korte kapitler som man også finder dem i webcomics frem for de større historier man finder i mere seriøse manga, men den stil er ikke så usædvanlig for komedier.

Bedømmelse

Samlet er det en godt tegnet samling af hyggelige små historier med hyppige farvesider med virkeligt flotte illustrationer. Der er så mange af dem at man føler man sidder med en hybrid mellem en manga og en artbook. Dette forstyrrer godt nok læseflowet noget, men på den anden side er de så flotte at man glædes hver gang man kommer til en.

Bør du købe den

Hvis man godt kan lide de klassiske Voaloids er der ingen tvivl om at man bør købe den, de små historier med de personer man allerede kender og elsker spreder smil og glæde. Det vil de også gøre for andre der kan lide simple komedier, men det er Vocaloid der sælger den.

En anden grund til at investere i samlingen er de flotte illustrationer, ligesom med deciderede artbooks kan man bruge en del tid på at sidde og beundre de flotte farvesider.

Folkene bag

Historie/tegninger: Kei
Oversættelse/adaptation: Michael Gombos
Bogstaver: John Clark
Designer: Sandy Tanaka

Billeder

Klik for at kommenterer

Skriv en kommentar

X