Great Teacher Onizuka, eller bare GTO, er en fantastisk komedie om en eks-bandeleder med et hjerte af guld der på klodset vis hjælper en masse mennesker i hans noget anderledes job i livet efter banden: som skolelærer.

Udover anime serien er der en mindst lige så god, hvis ikke bedre, live action serie af samme navn. Det hele er baseret på en manga, igen samme titel, men den må jeg dog indrømme at jeg ikke har læst.

Åbningsvideo

Videoen fremviser samtidig en af de bedste og mest ikoniske sange brugt i anime nogensinde, mere er der ikke at sige.

Beskrivelse

Eikichi Onizuka er et 22-årigt tidligere bande medlem og jomfru. Mens han kigger op under pigers nederdel i et lokalt indkøbscenter, møder Onizuka en pige, der accepterer at gå ud på en date med ham. Onizukas forsøg på at komme i seng med hende mislykkes, da hendes nuværende “kæreste”, hendes lærer, dukker op på det love hotel de er på og beder hende om at vende tilbage til ham. Læreren er gammel og ikke attraktiv, men har tilstrækkelig indflydelse på hende, så hun springer ud af et andet etages vindue og lander i hans arme.

Onizuka beslutter selv at blive lærer, da han ser dette bevis på en lærers magt over piger. Imidlertid får han sin undervisnings-licens, kun knap nok, på et andet klasses college. I sin søgen opdager han to vigtige ting: han har en samvittighed og en følelse af moral. Det betyder, at det er udelukket fra at drage fordel af påvirkelige skolepiger, men deres usædvanligt attraktive mødre er en anden sag. Han nyder at undervise, og det meste af tiden underviser han i lektioner i livet snarere end det rutinemæssige skolearbejde. Han hader systemerne for traditionel uddannelse, især når de er blevet uvidende og nedladende over for studerende og deres behov.

Med disse erkendelser satser han på at blive den største lærer nogensinde ved at bruge sin egen form for filosofi og evnen til at gøre næsten hvad som helst, når han er under nok pres. Han er ansat som en sidste forsøg lærer af en privatdrevet skole i Kichijōji for at tæmme en klasse, der har drevet en lærer til en mystisk død, en anden til nervesammenbrud og den tredje til at slutte sig til en kult. Han begiver sig ud på en mission for selvopdagelse ved at bryde igennem til hver studerende en efter en og hjælpe hver elev til at overvinde deres problemer og lære dem virkelig at nyde livet. Han bruger metoder, der ville være uortodokse, mod loven og også livstruende, men alligevel lykkes det ham på en eller anden måde at uddanne og åbne sine studerende.

Galleri

Se serien

GTO the Animation kan ses lovligt på Crunchyroll

IMDB om serien

Great Teacher Onizuka
Director:Noriyuki Abe
Actors:
Eikichi Onizuka
Koji Sannomaru
Koji Fujiyoshi
Eikichi Onizuka
Eikichi Onizuka (Animax Asia dub)
CM Director
Kunio Murai
Anko Uehara
Miyabi Aizawa
Chikako Shirai
Writer:
(manga) (43 episodes, 1999-2000)
Plots:
About Eikichi Onizuka, a 22-year-old ex-gangster member and a virgin. He has one ambition that no one ever expected from him. His sole life purpose is to become the greatest high school teacher ever.
Former biker gang leader Eikichi Onizuka has a new and reformed ambition: to become the greatest teacher ever. With a rowdy (and somewhat illegal) teaching style, and weakness for pretty girls, Mr. Onizuka finds himself in one predicament after another on his quest to «make school fun».

Kategoriseret i:

Tagged i:

, , ,