En af de mest respekterede franchises i animehistorien er World Masterpiece Theatre. Den begyndte i 1969 men den blev virkeligt populær i 1970’erne, da animestudiet Nippon Animation overtog produktionsopgaverne og tilpassede klassikere fra vestlig litteratur som A Dog of Flanders, Anne of Green Gables og Heidi, hvoraf den sidste var gennembrud for de fremtidige Studio Ghibli stiftere Hayao Miyazaki og Isao Takahata. Den familievenlige formel virkede i næsten 30 år, før World Masterpiece Theatre løb tør for damp i slutningen af 90’erne. Siden 1998 er der kun blevet produceret tre World Masterpiece Theatre-serier, men Nippon Animation har netop udgivet noget, der helt sikkert vil varme hjerterne og afkøle rygraden hos old-school anime-fans: Bio Masterpiece Theatre: Leon and the Mysterious Village.

Det er en reklame for remaken af Resident Evil 4 spillet, bare en smule mere familievenlig – men folk dør stadig i samme grad som i spillene, bare mindre brutalt.

Japansk

https://youtu.be/IV1gLvKKWyk

Med engelske undertekster

https://youtu.be/lppo5cNxrhk

Kilder

Kategoriseret i:

Tagged i:

, , ,