Denne anmeldelse dækker både manga og anime udgave af Uzaki-chan Wants to Hang Out! (både første og anden sæson anime, Uzaki-chan Wants to Hang Out! Double).

Som en anime-entusiast, der har oplevet en bred vifte af genrer og temaer og havde set artwork og debat online for serien tog “Uzaki Wants to Hang Out!” mig med på en uventet og hjertevarm rejse gennem den tidlige voksenkærligheds op- og nedture. Selvom det på overfladen kan virke som endnu en romantisk komedie, omend med en yderst veludrustet lav pige som omdrejningspunkt, formår denne manga og anime at fange essensen af kærlighed mellem knapt nok voksne på en forfriskende, i hvert fald for nogle, relaterbar og oprigtig måde.

Historie

Historien handler om den usandsynlige duo Shinichi Sakurai og Hana Uzaki. Shinichi, en universitetsstuderende, der værdsætter sit stille og ensomme liv, oplever, at hans verden bliver vendt på hovedet, da den larmende og energiske Uzaki insisterer på at “hænge ud” med ham. Det følgende er en række humoristiske og hjertevarmende uheld, mens de navigerer i kompleksiteten af venskab, kammeratskab og til sidst romantik.

Et af de iøjnefaldende aspekter af Uzaki Wants to Hang Out! er dens skildring af tidlig voksen kærlighed blandt ulige personer, der er akavede på meget forskellige måder.

Animeen og den manga, som den er bygget over, udforsker delikat den akavethed, usikkerhed og sårbarhed, der ofte ledsager forhold i denne fase af livet. Shinichis oprindelige modvilje mod at omfavne forandring og åbne op for Uzakis larmede tilstedeværelse og senere sine reelle følelser afspejler den frygt og tøven, mange unge voksne føler, når de træder ind i de romantiske forhold. Det fanger smukt essensen af personlig vækst og selvopdagelse, der følger med disse oplevelser.

Personer

Karaktererne er indtagende og relaterbare, med deres egne særheder og usikkerhed. Shinichi og Uzakis dynamik er showets drivkraft, og deres interaktioner er fyldt med vittige drillerier, humoristiske misforståelser og ægte øjeblikke af følelsesmæssig forbindelse. Mens Uzakis drillende natur til tider kan virke irriterende, er det opmuntrende at se, hvordan hendes tilstedeværelse gradvist får det bedste frem i den noget bruske og indelukkede Shinichi.

Birollerne, inklusive Uzakis familie og Shinichis bekendte, tilføjer dybde til historien ved at give forskellige perspektiver på kærlighed, forhold og personlig vækst. Deres tilstedeværelse tilføjer ikke kun humor, men fremhæver også vigtigheden af venskab i de turbulente år af tidlig voksenalder.

Grafisk

Visuelt er “Uzaki Wants to Hang Out!” afdæmpet og realistisk i tonerne, hvilket men stadig lyst og positivt i dens farvevalg, hvilket perfekt matcher dens muntre og lette tone. Karakterdesignerne er karakteristiske og udtryksfulde, hvilket forstærker både komiske øjeblikke og følelsesmæssige scener. Soundtracket komplementerer historien godt, sætter stemningen og forstærker den følelsesmæssige påvirkning af nøgleøjeblikke.

Mens “Uzaki-chan Wants to Hang Out!” udmærker sig ved at fange essensen af tidlig voksenkærlighed, den kommer med et par forbehold. Nogle seere vil måske synes, at Uzakis drilleri er lidt overdrevet eller gentaget, og seriens episodiske karakter kan efterlade en vis længsel efter et mere overordnet plot. Disse mindre fejl overskygger dog ikke den overordnede charme og hjertet af anime.

Konklusion

Uzaki Wants to Hang Out!” er en dejlig og relaterbar manga og anime, der tager et oprigtigt blik på kærlighed i den tidlige voksenalder. Det er en påmindelse om, at kærlighed kan være rodet, akavet og usikker, men den er også fyldt med øjeblikke af vækst, glæde og forbindelse. Hvis du er i humør til en hjertevarm romantisk komedie med en dosis nostalgi for op- og nedture i den tidlige kærlighed, “Uzaki Wants to Hang Out!” er værd at se. Det er en fejring af de små hverdagslige øjeblikke, der former vores forhold og vores rejse ind i voksenlivet.

Trailere for animeen

Trailer for første anime sæson

Trailer for anden anime sæson

Om serien

Manga historie og tegninger Take

Anime studie ENGI

Anime instruktør Kazuya Miura

Manga udgivet på engelsk af Seven Seas

Anime kan ses på engelsk hos Crunchyroll