Yokohama Station SF begynder med en atmosfære af mærkelighed og vantro, der kan efterlade læserne rådvilde, men efterhånden som fortællingen udfolder sig, forvandles den til et fængslende dystopisk science fiction-mesterværk. Mangaen tager læserne med på en rejse gennem de labyrintiske korridorer i en dystopisk gigantisk Yokohama Station og væver en fortælling, der er både urovækkende og fængslende.

Beskrivelse

I en udefineret fremtid er Yokohama Station vokset til at dække over 90% af Japan. Den vokser organisk og af sig selv og reparerer og ændrer sig konstant. Folk bor og lever hele deres liv i stationen, der har butikker og lejligheder med hvad en moderne stationsby tilbyder.

Historien begynder dog i en lille landsby uden for en af stationens udgange på Japans kyst. Her lever folk af rester smidt ud af stationen. Da de er folk udefra må de dog ikke komme derind. En ung mand sætter sig dog for at undersøge stationens mysterier alligevel…

Anmeldelse

Yokohama Station SF manga

De indledende kapitler kan desorientere læserne med deres surrealistiske atmosfære og de tilsyneladende bizarre hændelser i og omkring stationen. Denne ukonventionelle tilgang er imidlertid et bevidst valg, der sætter scenen for den indviklede fortælling, der kommer. Efterhånden som historien skrider frem, begynder brikkerne i puslespillet at falde på plads og afslører en verden, der både er gyselig og tankevækkende.

Det er værd at bemærke at tanken om den levende, organisk voksende station ikke er helt fjern. Siden den ægte Yokohama Station blev indviet i 1960erne er der konstant blevet bygget og udvidet på den. Således er den i dag et kæmpe kompleks med indkøbscenter, biograf, højhuse ovenpå bygget direkte ind etc. Dette inspirerede så forfatteren, der er biolog af baggrund, til tanken om den som et levende, nærmest biologisk væsen.

Yokohama Station SF manga

En af mangaens iøjnefaldende træk er dens unikke omgivelser inden for Yokohama Station. Stationen bliver med sine tilsyneladende endeløse korridorer og sparsomme menneskelige befolkning en karakter i sig selv. Ødelæggelsen og tomheden skaber en følelse af isolation, hvilket forstærker den dystopiske atmosfære, der gennemsyrer historien.

Kunststilen komplementerer fortællingen perfekt. Skildringerne af stationskorridorerne er uhyggeligt smukke og fanger den uhyggelige tomhed og lejlighedsvise glimt af en postapokalyptisk verden. Karakterdesigns er minimalistiske, men effektive og understreger isolationen af de få tilbageværende mennesker i disse øde omgivelser.

Yokohama Station SF manga

Det, der adskiller Yokohama Station SF, er dens evne til at opbygge spænding gennem udforskningen af det ukendte. Mangaen introducerer gradvist elementer af mystik og intriger, der driver historien fremad, og holder læserne hooked og sultne efter svar. Fortællingen udfolder sig i et bevidst tempo, hvilket giver mulighed for en dyb fordybelse i den dystopiske verdens forviklinger

Selvom mangaen udmærker sig ved at skabe en fængslende atmosfære og fortælling, er det måske ikke alles kop te. De, der søger en konventionel historie eller omfattende karakterudvikling, kan finde de serien svær at fordøje. Men for læsere, der sætter pris på en langsom udvikling og er fascineret af det utraditionelle, tilbyder Yokohama Station SF en unik og givende læseoplevelse.

Galleri

Konklusion

Som konklusion er Yokohama Station SF en manga, der starter som en ejendommelig og vantro rejse, men udvikler sig til en overbevisende udforskning af en dystopi. Med sine distinkte rammer, glimrende men anderledes tegninger og et plot, der udfolder sig som et kryptisk puslespil, er denne manga et must-read for fans af tankevækkende science fiction.

Info

Original historie Yuba Isukari

Tegninger Gonbe Shinkawa

Udgivet på engelsk af Yen Press

Anmeldelse baseret på Digital udgave af bog 1-3 (komplet) på Apple iBooks

Kategoriseret i: