Tokyos borgmester Shintaro Ishihara har beskyldt manga fans for at være “unormale” og for at have “dårlig DNA,” samtidig med at han fordømmer sexuelt eksplicit manga som “gørende skade uden en eneste fordel.”

Hans udtalelser stammer fra en pressekonference, hvor han forsøgte at retfærdiggøre hans støtte til loven med forbud mod sex i manga ved at tale om genetiske fejl:

“Der er virkelig mange perverse folk i verden. DNAet fra disse stakkels folk er dårlig. De er virkelig unormale.”

De perverse, der tales om, er åbenbart dem der er imod hans forbud.

Denne udtalelse kommer kort efter at han kaldte homoseksuelle “genetiske fejlbehæftede” og “ynkværdige.”

I en anden udtalelse kritiserer han loli manga:

“Historier med unge børn, der bliver voldtaget, tjener intet formål. De gør ikke andet end skade uden at der kommer noget godt deraf.”

I samme konference fortsatte han dog med at rose Vladimir Nabokovs klassiske lolicon novelle “Lolita” – “Det var shockerende dengang, men på det niveau er beskrivelsen ret smuk.”

Da det blev påpeget at han blev kritiseret i 1972, da hans egen roman “Shinjitsu no Seikyouiku” (“Sand Sex Undervisning”) blev udgivet, hvor han forsvarede sig med at sige “Literatur af alle slags leder ikke børn til at udøve kriminalitet eller pjækkeri,” svarede han blot “jeg tog fejl.”

Han har som tidligere nævnt også udvist, at han er ligeglad med industrien boycott af Tokyo Anime Fair ved at udtale: “Hvem bekymrer sig hvis de ikke kommer – de kommer næste år!” og han har endda udtrykt sin overbevisning om at deltagelse fra anime industrien ikke er nødvendig for en anime messe overhovedet – “Det er ligemeget hvis de aldrig deltager!”

Alt dette kommer fra en mand, der har skrevet romaner om voldtægt de sidste 50 år.

En kort beskrivelse af Ishiharas roman fra 1956, “Kanzen na Yuugi” (“Det Perfekte Spil”), hvorover der løst er lavet en film:

En gruppe unge kidnapper en mentalt handicappet pige, som de brutalt voldtager og beholder som en sex slave. Efter det slår fejl at sælge hende til et bordel, skaffer de sig af med hende ved at smide hende ud fra en klippe.

“Taiyou no Kisetsu” (“Solens Sæson”), en roman fra 1955 som solgte en million eksemplarer og som også blev lavet til en film:

En brutal boxer på en highschool begynder et sexuelt forhold med en skolepige (ved at stikke sin penis gennem en papir dør), men han bliver hurtigt træt af hende. Han sælger pigen til sin bror for 5000 yen.

Historien ender med at pigen bliver gravid med sin tidligere kæreste og dør efter et fejlet forsøg på en abort, og hovedpersonen viser anger for første gang i historien da han deltager i hendes begravelse.

“Shokei no Heiya” (“Henrettelses Rummet”), en roman fra 1956 med en en film udgave, er den mest kontroversielle af hans romaner på grund af de mange copy-cat forbrydelser den inspirerede:

En gruppe unge mænd samler to kvinder op, som de går ud at drikke med. De putter bedøvelse i deres drinks og voldtager dem derefter. Pigernes får fat i dem og stikker en af dem ihjel i et slagsmål.

I 1957 blev en gruppe på syv 16 årige arresteret for gruppe-voldtægt af en 16 årig pige som de havde bedøvet. Politiet fandt senere ud af at forbrydelsen var bygget over begivenhederne beskrevet i “Henrettelses Rummet.”

Bogen blev også fundet med en sag hvor en middle-school dreng sneg sig ind i sin nabos hus og puttede bedøvelse i deres sukker, hvilket en husmor gik i koma af.

I en anden sag puttede high-schoolers bedøvelse i en piges kaffe og slæbte hende til en nærliggende ryokan (landhotel), hvor de forsøgte at voldtage hende. Endnu en sag involverede en gruppe arbejdsløse unge, der kidnappede en kvinde til brug som sex slave.

Til sammenligning med manga kan alle Ishiharas romaner købes i boghandlere i Tokyo og købes af børn uden nogen restriktioner – stik modsat hvad manga indvolverende sex vil kunne fra næste år af.

Tagged i:

, , ,