Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Anmeldelse

Sailor Moon manga

Sailor Moon manga

Usagi Tsukino er en meget klodset, lidt dum og meget følelsesladet teenage-pige på 13 år. En dag på vej hjem fra skole møder hun en sort kat med et plaster på panden. Da hun piller det af ser hun at den har et måne-symbol derunder inden den løber væk.
Hendes veninde Molly har en mor der driver en juvel-butik der har stor succes, men hun er blevet meget hård. Om aftenen dukker den underlige kat op i Usagsis værelse og begynder at tale. Den fortæller at den hedder Luna og at Usagi er udvalgt til at være Sailor Moon, en magisk krigerinde der skal beskytte menneskene mod dæmoner og lede efter måne-prinsessen.
Pludselig hører Usagi at hendes veninde bliver angrebet af hendes mor, der er besat af en dæmon der har brugt butikkens juveler til at samle energi fra kunderne.
Usagi forsøger at redde veninden, men hendes grædefærdige natur vinder indtil hun bliver reddet af Tuxedo Mask, en flot maskeret mand i jakkesæt, og derefter slår hun dæmonen.
Senere møder hun andre Sailor Krigere og støder ofte på hendes elskede Tuxedo Mask, men er han ven eller fjende…

Naoko Takeuchis manga Sailor Moon er blandt de mest populære mangaer nogensinde og ledte til en genoplivning af mahou shoujo genren, der var stagneret omkring starten af 90’erne.

Sailor Moon introducerede ideen om et hold af magiske piger, der har domineret genren siden, og gennem stereotype men tiltalende række af personer sikrer mangaen at man har personer man kan identificere sig med og synes om.

Man følger personerne gennem deres eventyr, og heldigvis er mangaen ikke helt så episodisk som anime udgaven, og undervejs er der en vis mængde personudvikling. Det er nok til at man føler at de er vokset, men det er stadig de samme personer som da man mødte dem.

Tegnestilen er markant shoujo manga med spinkle linjer og rig brug af mønstre og gråtoner. Naoko Takeuchi tegner sine personer meget tynde med ekstremt lange ben, og hun er ekstremt glad for blonde mønstre og lignende til at skabe baggrunde og stemning.
Personerne har meget samme stil og kroppe, men på grund af forskellige højde og frisurer kan man se forskel på dem. Fælles er dog de førnævnte lange ben – uanset personernes alder – ben så lange at de næsten er 3/4 af personernes højde. Det sammen med de store udtryksfulde øjne og spinkle feminine kroppe understreger shojo stilen.

Selve historien ikke just den dybeste og er ret forudsigelig, men der er små drejninger og udviklinger undervejs nok til at mangaen fanger. Man kan heller ikke sammenligne flowet i mangaen og animeen, der er mangaen meget mere fremadskridende.

Samlet er det forståeligt nok at Sailor Moon blev den succes den er, og den er værd at læse alene fordi den er et af de tydeligste eksempler på pige manga til det yngre publikum. At den derudover har kvaliteter nok til at fange ældre er kun et bevis på at dens ry trods alt er velfortjent.

Original titel 美少女戦士セーラームーン (Bishōjo Senshi Sērāmūn)
Antal bind 18 bind (første udgave), 12 bind (anden udgave)
Blev udgivet mellem Februar 1992 – marts 1997
Genrer Shojo, action, drama, kærlighed, mahou shoujo
Alder  Alle
Forlag Kodansha
Gik i magasin i Japan Nakayoshi

 

Klik for at kommenterer

Skriv en kommentar

Lignende

Anime

Serien om en mand der opsøges af sin kone genfødt som folkeskolelev laves til anime.

Anime

Maybes historie om en barndomskærlighed fra en anden verden kommer som TV anime serie næste år.

Anime

En trailer der giver en forsmag på den episke, afsluttende kamp i de kommende to sidste Sailor Moon film, der kommer til sommer.

Anime

Historien om en fan af mahou shoujo der ender som en skurk og finder ud af at hun i virkeligheden elsker at dominere og...